THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ: Αυτά ισχύουν για τον Μίλσον

Ο Μίλσον
Ο Μίλσον PHOTO CREDITS: KURT DESPLENTER / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του ατζέντη του Φελίσιο Μίλσον, καταγράφεται το στάτους του Ανγκολέζου εξτρέμ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, γιατί αποτελεί περίπτωση που δικαιολογημένα συγκεντρώνει ματιές, τις προθέσεις τόσο του ίδιου όσο και των Ισραηλινών και τα χρήματα που θα αξιώσουν για την παραχώρησή του, έχοντας τα τελευταία χρόνια βελτιώσει σημαντικά τη θέση τους στην αγορά.

Αναμφίβολα η παρουσία του στο πρώτο ραντεβού του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Φάληρο για τους "16" του Conference League ήταν ξεχωριστή. Όπως και ανάλογα η... απουσία του λόγω του τραυματισμού του νωρίς στη ρεβάνς της Μπάτσκα Τόπολα. Όπως και να ‘χει, δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο ή αβάσιμο για τον Φελίσιο Μίλσον να βρίσκεται -σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ατζέντης του στα ισραηλινά media- τόσο στα ραντάρ της ΑΕΚ, αλλά όχι μόνο, καθώς υπάρχει φημολογία για ματιές και από τους "ερυθρόλευκους".

Σε κάθε περίπτωση, ο Μίλσον φαίνεται πως προσφέρει ένα αγωνιστικό πακέτο που ικανοποιεί κάθε παράμετρο, η οποία καθορίζει τις επερχόμενες καλοκαιρινές μεταγραφικές αναζητήσεις. Η θέση του, η πολυχρησιμότητά του σε διάφορους μεσοεπιθετικούς ρόλους (κατ’ αρχάς αριστερός εξτρέμ), η ταχύτητά του, η ηλικία του (περπατάει στα 24), ενώ για την ΑΕΚ πια συγκεκριμένα, ακόμη-ακόμη και το απόλυτα επιτυχημένο παρελθόν της Ένωσης στα "ψώνια" της από το Ισραήλ, με την αγορά του Λιβάι Γκαρσία πριν τρία χρόνια, όλα ενισχύουν τη βασιμότητα του τσεκαρίσματος του Μίλσον.

Τι ισχύει τώρα από πλευράς Μακάμπι. Εννοείται πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά των πρωτοπόρων του ισραηλινού πρωταθλήματος και δεδομένης της πάγιας στάσης τους, δεν προβλέπεται κιόλας. Ο Μίλσον έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο, στο οποίο δεν υπάρχει κάποιο buy out, ενώ ετησίως εισπράττει 450.000 ευρώ.

Οι "κίτρινοι" δεν έχουν πρόθεση να τον πουλήσουν. Έχει όμως ο ίδιος ο Μίλσον, ο οποίος έχει κάνει το step up στο Τελ Αβίβ και θέλει να το εξαργυρώσει συνεχίζοντας την ανέλιξή του. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι στο χέρι του. Κάθε άλλο. Η Μακάμπι, σύλλογος που έτσι κι αλλιώς στηρίζεται οικονομικά από το μεγάλο πορτοφόλι του πάμπλουτου ιδιοκτήτη Μίτσελ Γκόλντχαρ, τα τελευταία χρόνια δεν διστάσει να πουλάει, αλλά το κάνει πουλώντας ακριβά.

Η τιμή του Μίλσον

Χαρακτηριστικό πως μόνο το περασμένο καλοκαίρι εισέπραξε 10,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις -ξεχωριστή και ενδεικτική του που πλέον μπορεί και απευθύνεται, αυτή του Ντάνιελ Πέρετζ στην Μπάγερν- ενώ άλλα 7 είχε εισπράξει στην αμέσως προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, του Ιανουαρίου του '23, από την πώληση του παιδιού θαύματος του ισραηλινού ποδοσφαίρου, του 18χρονου μέσου Όσκαρ Γκλοχ.

Το πιθανότερο λόγω της εξέλιξης του Μίλσον, ανεξαρτήτως πρόθεσης, είναι να μπει το ερχόμενο καλοκαίρι σε mode πώλησής του. Έτσι κι αλλιώς άλλωστε, ενδιαφερόμενοι υπάρχουν αρκετοί για τον Ανγκολέζο. Η τιμή που έχει, τη δεδομένη στιγμή, θέσει η Μακάμπι για τον μακράν του δεύτερου στη φετινή σεζόν καλύτερο, δημιουργικότερο και πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή της είναι 4 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση μοιάζει με μια μεταγραφική υπόθεση, η οποία και έχει την στάμπα του "προσεχώς" καρφιτσωμένη πάνω της. Είτε θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τη Μακάμπι, είτε με (πιθανολογούμενη, ενδεχόμενη και επαναλαμβάνεται τη δεδομένη στιγμή βάσιμη) εμπλοκή της ΑΕΚ ή άλλης ελληνικής ομάδας.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ