STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0: Ιδανικό ντεμπούτο Γιαννίκη με τριάρα

Ο Στίβεν Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο
Ο Στίβεν Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου με 3-0 στο ΟΑΚΑ και πέτυχε το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη. Αραούχο, Τσούμπερ και Βράνιες οι σκόρερ για την Ένωση.

Η ΑΕΚ αναμετρήθηκε με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 3-0, χάρη στα γκολ των Αραούχο στο 24', Τσούμπερ στο 78' και Βράνιες στο 80ο λεπτό.

Η Ένωση δεν ενθουσίασε με την εικόνα της, ωστόσο ήταν ανώτερη από τον Ατρόμητο σε γενικές γραμμές και δικαίως επικράτησε των αξιομάχων Περιστεριωτών, στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ. Η Ένωση για κάποια διαστημάτα έβγαλε κάποια από τα στοιχεία που θέλει ο Γιαννίκης, ωστόσο πρέπει να προσθέσει διάρκεια στο παιχνίδι της.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με κοντινό πλασέ του Αραούχο, έπειτα από γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία με ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά στο 24ο λεπτό.

Η ΑΕΚ δεν ήταν πολύ καλή στο δεύτερο μέρος, ωστόσο καθάρισε σε διάστημα δύο λεπτών την υπόθεση νίκη. Αρχικά έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσούμπερ, ο οποίος στην πρώτη απόπειρα αστόχησε, με την εκτέλεση να επαναλαμβάνεται ορθά, καθώς ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ήταν μέσα στην περιοχή.

Δύο λεπτά μετά, ο Βράνιες χρίστηκε σκόρερ, έπειτα από γλυκιά εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από τα δεξιά.

Ο Βόσνιος σκόραρε και στην εξέλιξη της φάσης του χαμένου πέναλτι του Τσούμπερ, ωστόσο ακυρώθηκε, μιας και υποδείχθηκε επανάληψη.

Το ματς

Ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε αλλαγές, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τους Γεράσιμο Μήτογλου και Λάζαρο Ρότα, με τον Γέφτιτς να ξεκινάει και αυτός βασικός στο "10", πίσω από τον Αραούχο.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην πατάνε μάλιστα πολύ στην αντίπαλη περιοχή. Η ΑΕΚ είχε μόλις τρεις ενέργειες (μια το τελείωμα του Αραούχο), ενώ ο Ατρόμητος πέντε, οι τρεις εκ των οποίων με τον Ευθύμη Κουλούρη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για λογιαριασμό του Ατρομήτου. Ο ιδιαίτερα δραστήριος, Χουάν Μουνίθ, έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 19' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρότα πάνω στον Κλωναρίδη. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά το γκολ του Αραούχο η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της, δίχως όμως να δημιουργήσει κάποια καθαρή ευκαιρία, πλην του παρολίγον αυτογκόλ του Χατζησαΐα σε γύρισμα του Τσούμπερ πρός τον Αραούχο στο 28ο λεπτό. Ένα λεπτο μετά ο Ατρόμητος έφυγε στην κόντρα, ωστόσο ο Ρότα με ωραίο τάκλιν απομάκρυνε την μπάλα.

Από μια καλή στιγμή είχαν οι δύο ομάδες στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά ο Καστεγιάνο βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από ωραία αντεπίθεση του Ατρομήτου στο 44ο λεπτό, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Μάνταλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αφού βρήκε λίγο χώρο με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατα στο δεύτερο μέρος στα πρώτα 10 λεπτά. Και έφτασε δύο περιπτώσεις κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της. Αρχικά ο Μάνταλος με ωραίο γυριστό σουτ έπειτα από ωραία μεταβίβαση του Τσούμπερ την έστειλε λίγο άουτ, ενώ ο Λιβάι με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μετά τις δύο ευκαιρίες της ΑΕΚ ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Στάνκοβιτς σε πολλές περιπτώσεις.

Στο 55' ο Μουνίθ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στον Αραούχο και πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία. Ο Στάνκοβιτς για να είναι σίγουρος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά μετά, ο Βασιλαντωνόπουλος κέρδισε τον Μοχαμάντι στην κόντρα έκανε το γύρισμα στον Κλωναρίδη, ωστόσο το σουτ του κόπηκε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μουνιθ εξαπέλυσε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταληγει στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

Ο νεοεισελθόντας Σπιριντόνοβιτς στην πρώτη τελική στο παιχνίδι, αφού απέφυγε τρεις ποδοσφαιριστές έκανε το σουτ απο την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς. Στο 87΄το σουτ του Σπιριντόνοβιτς δεν ανησύχησε τον Αυστριακό κίπερ, ο οποίος μπλόκαρε με ευκολία.

Η ΑΕΚ καθάρισε το ματς σε ένα τρίλεπτο και μετά το 3-0, το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να έχει τα ηνία του παιχνιδιού, μέχρι το τέλος, δίχως όμως να αλλάξει κάτι στον πίνακα του σκορ.

Ο Λε Ταλέκ με κοντινή προβολή την έστειλε ψηλά στο 89ο λεπτό, ενώ η τελευταία τελική του ματς έγινε από πλευράς ΑΕΚ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Παρακολουθήστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό τη Game Night με τον Παντελή Βλαχόπουλο:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ