STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Αστέρας 2-1: Αραούχο και Τζαβέλλας καθάρισαν για την Ένωση και άφησαν εκτός playoffs τους Αρκάδες

Ο Αραούχο πανηγυρίζει με τον Τσούμπερ το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα
Ο Αραούχο πανηγυρίζει με τον Τσούμπερ το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα INTIME

Η ΑΕΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη με τον Οφρυδόπουλο στον πάγκο, με τους Αρκάδες να μένουν εκτός playoffs. Αραούχο και Τζαβέλλας πέτυχαν τα γκολ για τους γηπεδούχους, ο Μπαράλες ισοφάρισε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους.

Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten. Με αυτή τη νίκη η Ένωση μπαίνει στα playoffs, ούσα τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ οι Αρκάδες έμειναν εκτός playoffs στην τελευταία αγωνιστική. Σκόρερ στην αναμέτρηση χρίστηκαν ο Αραούχο στο 24' και ο Τζαβέλλας στο 82', με τον Μπαράλες να ισοφαρίζει προσωρινά στο 56ο λεπτό.

Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο εστίες και είχαν κατά διαστήματα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση βέβαια αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και πανηγύρισε στο τέλος.

Η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με ωραίο σκαστό σουτ του Αραούχο στο 24ο λεπτό. Σε εξέλιξη της φάσης στα καρέ των Αρκάδων, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ την οποία απομάκρυνε ο Παπαδόπουλος, ο Χατζισαφί έκανε το γύρισμα και ο Τσούμπερ με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 και το αφιέρωσε στον Χρήστο Καρβουνίδη, ο οποίος έχασε τη μητέρα του.

Οι Αρκάδες βγήκαν με διάθεση να τα παίξουν όλα για όλα στο δεύτερο μέρος και βρήκαν το γκολ με τον Μπαράλες στο 56ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Αργεντινός επιθετικός πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1.

Η Ένωση πήρε τα ηνία του παιχνιδιού μετά το 1-1 και προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία του Αστέρα. Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου δικαιώθηκε μέσα από μια στατική φάση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γέβτιτς από τα αριστερά, ο Τζαβέλλας με στατική κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Αρκάδων, έκανε το 2-1.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, ωστόσο μετά το γκολ του Αραούχο ο Αστέρας πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση έγινε στο όγδοο λεπτό. Ο Άμραμπατ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά προς την περιοχή και ο Αραούχο με υπέροχο κοντρόλ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο. Ο Αργεντινός επιθετικός προσπάθησε να τον σκάψει, όμως ο Έλληνας κίπερ με το χέρι απομάκρυνε.

Οι Αρκάδες απείλησαν στο 31' με τον αφύλακτο Σίτο στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ, ενώ η κεφαλιά του Βαλιέντε στην καρδιά της άμυνας στο 37ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Ριέρα πέρασε και αυτή άουτ. Στο 40' η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει σε αντεπίθεση, ωστόσο κόπηκε την τελευταία στιγμή, με τους Αρκάδες να καλύπτουν γρήγορα τα μετόπισθεν.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Τα έπαιξε όλα για όλα ο Αστέρας στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας πήρε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να απειλήσει ψηλά για να κλέψει την μπάλα στο μισό των Αρκάδων.

Οι παίκτες του Ράσταβατς βρήκαν το γκολ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι, όμως το γκολ δεν αρκούσε, μιας και την ίδια ώρα ο ΟΦΗ κέρδιζε τον Απόλλωνα στην έδρα του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ του Μπαράλες, προσπάθησε να απειλήσει με τον Σιμάνσκι, έπειτα από γύρισμα του Τσούμπερ από τα αριστερά, όμως η μπάλα πήγε ψηλά.

Στο 67' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τιλίκα πάνω στον Σιμόες, με τον Σιδηρόπουλο και το VAR να μην δείχνουν ότι υπήρχε κάτι στη φάση. Επτά λεπτά μετά ο Άμραμπατ έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα προς την περιοχή, όμως ο Τάνκοβιτς δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία.

Στο τέλος η Ένωση βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Τζαβέλλα, ενώ κράτησε το 2-1 μέχρι το τέλος, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ