ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αριστερός εξτρέμ η επόμενη κίνηση της Ένωσης, ανοικτό και για κεντρικό δημιουργικό μέσο

Ο Νίκλας Ελίασον με τη φανέλα της Μπρίστολ Σίτι
Ο Νίκλας Ελίασον με τη φανέλα της Μπρίστολ Σίτι © 2020 PETER CZIBORRA / POOL REUTERS / AP IMAGES

Η ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση του Κλεμάν Μισλέν, έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση αριστερού εξτρέμ, ενώ πάντα παραμένει ανοικτό να αποκτηθεί ένα κεντρικός μέσος με ικανότητα στη δημιουργία.

Η ΑΕΚ έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο κομμάτι των κινήσεών της στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο ο πρόωρος αποκλεισμός από το Europa Conference League, έχει στερήσει από την Ένωση ένα "ισχυρό κίνητρο" για να ενισχυθεί, μια και οι υποχρεώσεις της περιορίζονται εντός των συνόρων.

Έχοντας προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ στα μετόπισθεν (Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισλέν), η ΑΕΚ πλέον κινείται για την απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ, αλλά και ενός κεντρικού μέσου. Φυσικά κινήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε περίπτωση που παραχωρηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής, όπως συνέβη με τον Νεντελτσιάρου.

Πάντα στο προσκήνιο ο Ελίασον

Ο Ελίασον είναι μια περίπτωση που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την ΑΕΚ. Ο 25χρονος Βραζιλιανικής καταγωγής, Σουηδός μεσοεπιθετικός αγωνιζεται στη Νιμ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο πρόεδρος της Νιμ σε συνέντευξή του στο SPORT24 και τον Αντώνη Οικονομίδη πριν από μια εβδομάδα (03/08), είχε επιβεβαιώσει τις επίσημες προτάσεις της ΑΕΚ, τις οποίες και απέρριψε.

Ο Ελίασον αν και πιέζει για να αποχωρήσει από τη Νιμ, βρίσκεται στο ροτέισον της ομάδας, έστω και ως αλλαγή, ενώ σκόραρε στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στη Βαλενσιέν. Επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στην Ελλάδα, καθώς δεν προτιμά να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Μπακάκη

Δημοσίευμα στην Πολωνία ανέφερε ότι η Γκόρνικ Ζάρμπζε ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Μιχάλη Μπακάκη. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τους ιθύνοντες της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Ο 30χρονος ακραίος οπισθοφύλακας, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2023, έχει θέση στο ρόστερ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, καθώς ο Σέρβος τεχνικός επιθυμεί να έχει στο δεξί άκρο της άμυνας, δύο ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο Κλεμάν Μισλέν είναι ένας ακραίος αμυντικός με επιθετικές αρετές, ο οποίος συμβάλλει αρκετά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ ο Μπακάκης είναι καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι. Βέβαια, αν σκάσει κάποια καλή πρόταση στο οικονομικό σκέλος, τότε σίγουρα θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Τα δεδομένα για κεντρικό μέσο

Στην ΑΕΚ εξετάζουν και την περίπτωση ενός ακόμα κεντρικού μέσου, παρά την πολυκοσμία που υπάρχει ήδη στη συγκεκριμένη θέση.

Η έλευση του Λε Ταλέκ ενίσχυσε σημαντικά την Ένωση στο "έξι", πλαισιώνοντας τον Αντρέ Σιμόες, στο ρόλο του "καταστροφέα" της μεσαίας γραμμής.

Από εκεί και πέρα, είναι πιθανή η ενίσχυση στο "οκτώ". Η ΑΕΚ έχει σε αυτή τη θέση τους Νταμιάν Σιμάνσκι, Κώστα Γαλανόπουλο και Γεβγέν Σάκχοφ (αναλαμβάνει και τον ρόλο του εξαριού και τον ρόλο του οκταριού). Ωστόσο ο Έλληνας μέσος έχει απουσιάσει αρκετό διάστημα, λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Η "συνέπεια" που έχει δείξει ο Γαλανόπουλος στους τραυματισμούς έχει προβληματίσει το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Σίγουρα στην ΑΕΚ δεν θέλουν να πάθουν αυτά που υπέστησαν πέρυσι, καθώς ήταν σπάνιες οι φορές που ο Μασίμο Καρέρα και ο Μανόλο Χιμένεθ είχαν όλους τους ποδοσφαιριστές τους διάθεσιμους.

Στην ΑΕΚ θέλουν να πάρουν ένα οκτάρι το οποίο θα βοηθήσει στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Κανένας από τους "χαφ" που διαθέτει η ΑΕΚ δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά (τουλάχιστον στον επιθυμητό βαθμό), με τον Μάνταλο να επωμίζεται σε μεγάο βαθμό το συγκεκριμένο κομμάτι, γυρνώντας αρκετά πίσω από τη θέση του για να πάρει μπάλα.

Η έλευση ενός χαφ, τέτοιων χαρακτηριστικών στον οποίο στοχεύει η Ένωση, θα λύσει αρκετά προβλήματα της ΑΕΚ και ίσως απελευθερώσει και τον αρχηγός της Ένωσης. Εξελίξεις στη συγκεκριμένη θέση αναμένεται να υπάρξουν, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του αριστερού μεσοεπιθετικού.

Από εκεί και πέρα φυσικά δεν αποκλείεται και κάποια έκπληξη. Σε περίπτωση που υπάρξει κάτι αξιόλογο στη μεταγραφική αγορά και δη των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, τότε σίγουρα θα "ψαχτεί" για να ενισχυθεί.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ