STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Άρης 1-2: Άλωσε το ΟΑΚΑ, ανέβηκε τρίτος και αφήνει την Ένωση εκτός ευρωπαϊκών θέσεων

Ο Λούκας Σάσα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Λούκας Σάσα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο χορταστικό (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) παιχνίδι του ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1. Ο Πάλμα άνοιξε το σκορ στο 20', ο Ρότα ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό γκολ στο 28' και ο Σάσα με περιπετειώδη τρόπο έκανε το 2-1 στο 58'. Ανέβηκαν τρίτοι οι Θεσσαλονικείς, έπεσε στην πέμπτη θέση η ΑΕΚ.

Ο Άρης άλωσε το ΟΑΚΑ επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1 για την τέταρτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Ο Λουίς Πάλμα στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα χρίστηκε σκόρερ στο 20', έπειτα από σοβαρό λάθος του Τσιντώτα. Ο Ρότα με έναν κεραυνό έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 28', όμως ο Σάσα με περιπετειώδη τρόπο στο 58' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το VAR να του προσμετρά το γκολ που σημείωσε, καθώς ο βοηθός στην αρχή υπέδειξε παράβαση οφσάιντ.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης ανέβηκε στην τρίτη θέση, έχοντας 50 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ πέφτει στην πέμπτη θέση, ούσα σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό στους 48 βαθμούς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα γκολ και να έχουν ευκαιρίες για περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης βρήκε το γκολ που έψαχνε και με έλεγξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος.

Οι κίτρινοι άνοιξαν το σκορ με τον Πάλμα στο 20'. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τσιντώτας δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, κάνοντας άσχημη έξοδο και ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα με κεφαλιά έκανε το 1-0 από κοντά. Ο Σιμάνσκι προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα στη γραμμή, δίχως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ δεν άργησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχε με τον κεραυνό του Ρότα από μακρινή απόσταση στο 28ο λεπτό. Ο Έλληνας διεθνής πανηγύρισε σαν τρελός το γκολ που πέτυχε, βάζοντας τη μούρι μέσα στην κάμερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι ο Άρης σκόραρε στην πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Καμαρά έκανε το σουτ από πλάγια θέση στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Τσιντώτας έκανε την επέμβαση, όμως ο Κριχόβιακ δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα κάνοντας τσαφ και στρώνοντας την μπάλα στον Σάσα, ο οποίος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 58'. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, όμως το VAR το μέτρησε, καθώς δεν υπήρχε κάποια παράβαση.

Η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 71ο λεπτό κατέληξε στο οριζόντι δοκάρι του Κουέστα.

Η ΑΕΚ απείλησε μέχρι τέλους και προσπάθει να βρει το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως αποτέλεσμα με το 1-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Με Βράνιες παρέταξε την Ένωση ο Οφρυδόπουλος, έκπληξη με Πάλμα ο Μπούργος

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την ΑΕΚ στο καθιερωμένο 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας τον Βράνιες στο πλευρό του Τζαβέλλα, που επέστρεψε στην ενδεκάδα της Ένωσης. Η ΑΕΚ είχε και την ατυχία με τον Στάνκοβιτς να αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό και να μην μπορεί να αγωνιστεί, με τον Τσιντώτα να τον αντικαθιστά.

Από την άλλη πλευρά ο Μπούργος παρέταξε με τον ίδιο σχηματισμό με τον Πάλμα για πρώτη φορά βασικό πίσω από τον φορ Καμαρά, ενώ ο Εμπακατά "κέρδισε" τον Σούντγκρεν και αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι υπόλοιπες επιλογές του Αργεντινού τεχνικού, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες.

Χορταστικό πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν από νωρίς. Ο Μπεναλουάν από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα στο 2', ενώ ένα λεπτό μετά ο Πάλμα με σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η πρώτη καλή τελική της Ένωσης ήταν στο 4'. Ο Τσούμπερ αφύλακτος από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα καλό σουτ, όμως ο Κουέστα με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι εξακολουθούσε να έχει ωραίο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και να χτίσουν τις επιθέσεις τους από πίσω. Στο 8' ο Μαντσίνι δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με τον Τσιντώτα να απομακρύνει, ενώ τρία λεπτά μετά ο Καμαρά, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Η ΑΕΚ απείλησε ένα λεπτό μετά με τον Μοχαμάντι. Η άμυνα του Άρη δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα, ενώ ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ. Ο Ιρανός μπακ έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, βλέποντας την μπάλα να του στρώνεται και ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Πριν από το γκολ του Άρη ο Τσιντώτας πραγματοποίησε μια εκπληκτική επέμβαση σε φάουλ του Ματίγια. Ο Ισπανός μέσος έστειλε την μπάλα σε σημείο που ανάγκασε τον Έλληνα κίπερ να απομακρύνει με υπερένταση και με ανάποδο χέρι.

Μετά από τα γκολ που πέτυχαν οι δύο ομάδες, έπεσε λίγο ο ρυθμός του παιχνιδιού. Ο Άρης είχε κάποια επικίνδυνα γυρίσματα του Καμαρά, τα οποία εξουδετέρωσε η άμυνα της Ένωσης. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε δύο τελικές. Ο Άμραμπατ προσπάθησε από πολύ δύσκολη γωνία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 35', ενώ το σουτ του Σιμάνσκι από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο άουτ στο 45+1'. Αυτή ηταν και η τελευταία τελική του πρώτου ημιχρόνου.

Αποτελεσματικός ο Άρης στο δεύτερο μέρος, πήρε το διπλό

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, όμως ο Άρης ήταν εκείνος που ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου μέχρι το γκολ του Άρη ήταν κυρίαρχοι, όμως οι κίτρινοι αμύνθηκαν σωστά. Μάλιστα λίγο έλειψε να βρουν γκολ ένα λεπτό μετά το γκολ του Σάσα, όμως το σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 58', πέρασε λίγο άουτ.

Στο 64' οι παίκτες του Άρη έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ένα σουτ του Αραούχο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ πίεζε όλο και περισσότερο τα καρέ του Κουέστα. Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου γινόντουσαν απειλητικοί, είχαν κάποιες τελικές, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα ήθελαν.

Μετά το δοκάρι ο Λιβάι απείλησε και στο 76' με μια ωραία κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στον αντίποδα ο Άρης εκτός από το να "αποκρούει" τις επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ, έγινε απειλητικός με τον Μαντσίνι στο 79', όμως το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά ο Άρης απείλησε ξανά στην κόντρα επίθεση, όμως η προσπάθεια του Φακούντο Μπερτόγλιο εξουδετερώθηκε από τον Τσιντώτα στο 84'. Δύο λεπτά μετά ο Τζαβέλλας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει γεμάτα την μπάλα με τον Κουέστα να αποκρούει με άνεση.

Στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ πίεσε με όλες τις της δυνάμεις, ενώ ο Άρης αμύνθηκε σθεναρά παίζοντας και με τον χρόνο. Τελευταία καλή στιγμή για τους παίκτες του Οφρυδόπολου ήταν στο 90+4'. Ο Κριχόβιακ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Πολωνός πριν εκτελέσει, γλίστρησε και έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήγει άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ