ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

ΑΕΚ - Αγ. Νικόλαος 5-0

ΑΕΚ - Αγ. Νικόλαος 5-0
INTIME SPORTS

Με πρωταγωνιστή τους Γεωργέα (2 ασίστ) και Ντακόλ (3 γκολ), η ΑΕΚ Στο καλύτερο της ημίχρονο την εφετινή χρονιά, νίκησε με 5-0 τον Άγιο Νικόλαο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνική.

Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από την δικέφαλο που είχε σε εξαιρετική μέρα όλη του την μεσαία πλευρά και κυρίως τον Νίκο Γεωργέα που έδωσε δύο ασίστ και έτρεξε για... πέντε παίκτες. Επιστροφή του Πλατέλλα στην αγωνιστική δράση με γκολ, ενώ το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της Ένωσης πέτυχε και ο Πεταυράκης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διατητής: Μακρυπόδης

Βοηθοί: Οικονόμου, Γκοτσόπουλος

Γκολ: Πεταυράκης 18' (1-0), Ντακόλ (2-0) 43',60', 83', Πλατέλλας 73'

Κίτρινή: 12' Τσιρίλο, 38' Πηγιάκης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας (Κορδέρο 59'), Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (Πλατέλλας 46'), Ανάκογλου, Γροντής.

Άγιος Νικόλαος (Στάθης Νεκτάριος): Κασσωτάκης, Πηγιάκης, Μουτάκης, Κ. Κοκολάκης, Δέλλιος, Χρηστάκης, Τσωνίδης, Καουκάκης, Λεπτοκαρύδης, Γ. Κοκολάκης, Κρανιάτης.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα όπως το μετέδωσε το Sport24.gr

Το πρώτο ημίχρονο

Το αρκετό κρύο στο ΟΑΚΑ δεν βοήθησε τις δύο ομάδες να μπούνε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από την πλευρά της ΑΕΚ, τα πρώτα 15 λεπτά ήταν η χειρότερη ίσως έναρξη της την εφετινή σεζόν.

Από εκείνο το σημείο και μετά, παρότι ο Άγιος Νικόλαος δεν έπαιζε κλειστά, η Ένωση "ζεστάθηκε" και αφού οι δύο πρώτες μπαλιές δεν βγήκαν στην τελική πάσα, στο 18' ο Γεωργέας έβγαλε μπαλιά στην πλάτης της άμυνας, ο Πεταυράκης βγήκε τετ α τετ και με ψύχραιμο πλασέ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ του αγώνα, 1-0.

Παρότι μπήκε το γκολ, ο ρυθμός δεν ανέβηκε με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί χαλαρά την μπάλα και να προσπαθεί να πιάσει την άμυνα των Κρητικών στον ύπνο. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, μετά το γκολ προσπάθησαν να βγούνε μπροστά, κυρίως σε δύο - τρία στημένα, χωρίς επιτυχία.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, η μοναδική αξιόλογη φάση, ήταν το 2-0 που έγινε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντακόλ. Το σημαντικό από το δεύτερο γκολ, ήταν η καταπληκτική ενέργεια του Γροντή που αφού αρχικά άλλαξε κατεύθυνση 180 μοίρες με δύο αντιπάλους πάνω του, στη συνέχεια ντρίμπλαρε το αντίπαλο αμυντικό του ΑΟΑΝ, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει μπάλα και βρήκε πόδια.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και σε αυτό βοήθησε πολύ και η είσοδος του Βαγγέλη Πλατέλλα, μετά τον τραυματισμό του, στην θέση του Μπρέσεβιτς. Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο ψηλά και δημιούργησαν δύο καλές ενέργειες από τα δεξιά, με εμπνευστή τον Πλατέλλα, αλλά στην τελική προσπάθεια έγιναν λάθη.

Η πίεση έφερε καρπούς στο 60' όταν ο Κορδέρο (είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στην θέση του Ρόβα), έβγαλε μπαλιά στον Ανάκογλου ο οποίος κατέβηκε το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μπαλιά στον Ντακόλ, ο οποίος μόνος του πλάσαρε τον Κασσωτάκη και έκανε το 3-0.

Η πλάκα του Φούλη...

Το 3-0 έφερε ενθουσιασμό στην εξέδρα και ως αποτέλεσμα οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβηκαν ακόμα περισσότερο και προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο. Το τέταρτο γκολ ήταν θέμα χρόνου...

Στο 73' οι τριάδα Ανάκογλου, Κορδέρο, Γεωργέας συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας από τα αριστερά, να δίνει ασίστ στον Πλατέλα πάρτο βάλτο, με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό να κάνει το 4-0. Κάπου εκεί ξεκίνησε το πάρτι και το "Δικέφαλε μαζί σου ανασταίνομαι..."

Ντακόλ και... χατ τρικ

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 83ο λεπτό, όταν ο Ντακόλ πέτυχε το τρίτο του γκολ. Συγκεκριμένα ο Αργυρίου από τα δεξιά, έκανε ατομική ενέργεια και με εξαιρετική σέντρα βρήκε το κεφάλι του βραζιλιάνου που κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 5-0.

Ο MVP

Ο ένας και μοναδικός Φούλης, ο "Μαλντίνι" της ΑΕΚ, ο Νίκος Γεωργέας. Όσο και να μεγαλώσει, ο Νικόλας της ΑΕΚ γίνεται ολοένα και καλύτερος. Και να κάποιοι προσπαθήσουν να μειώσουν τις εμφανίσεις με το επίπεδο της κατηγορίας, αρκεί να τους θυμίσουμε ότι στο σπριντ ο Γεωργέας είναι καλύτερος και από τους 20χρονους αντιπάλους του. Αλλά σήμερα και γενικά φέτος, δείχνει και τις δημιουργικές του ικανότητες και σήμερα με δύο ασίστ, ήταν μοναδικός.

Φυσικά και ο Ντακόλ με τρία γκολ ξεχώρισε, αλλά ο Γεωργέας είναι Γεωργέας!

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ