ΑΕΚ

ΑΕ Λεμεσού - ΑΕΚ 2-2

ΑΕ Λεμεσού - ΑΕΚ 2-2
INTIME SPORTS

Με καλύτερη εικόνα από το ματς με την Ανόρθωση αλλά και πάλι με αμυντικά κενά, η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη με την ΑΕ Λεμεσού με 2-2. Ποιος νεαρός παίκτης ξεχώρισε.

Σαφώς βελτιωμένη η ΑΕΚ από το κέντρο και μπροστά, πέτυχε δύο γκολ, αλλά δέχτηκε και δύο από μια άμυνα πειραματική όπως ήταν το δίδυμο Αγκιρίμπα - Κάλα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δοκίμασε και πάλι αρκετούς παίκτες, αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Τσουκαλάς ως δεξί μπακ ο οποίος έπαιζε όλη την πλευρά αφήνοντας ελπίδες για κάτι καλό στο μέλλον.

Γήπεδο: "Αντ. Παπαδόπουλος"

Καιρός: Καύσωνας

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕ Λεμεσού: Ντεγκρά (Μίντι 46'), Κάρλος, Λουτσιάνο Σίλβα, Χόρχε Σίλας, Λακέρντα, Ελευθερίου, Μοντέιρο, Ενρίκε, Ντος Σάντος, Τζούνιορ Ντόσα, Οουόν

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Τσουκαλάς (Κοντοές 72'), Γκερέιρο, Γεωργέας, Κάλα, Αγκιρίμπα, Γκουλόν (Δέλλας 58'), Κλωναρίδης (Φέτσης 51'), Λαγός (Λεονάρντο 66'), Νικόλτσης (Μπερνς 53'), Σιαλμάς (Μπέλεκ 70')

Σκόρερ: Ενρίκε (1-1) 19', Κάλα (αυτ) 55' - Σιαλμάς (0-1) 12', Κάλα 46'

Το πρώτο ημίχρονο

Ίδιο σύστημα για την ΑΕΚ σε ακόμα ένα φιλικό (4-2-3-1) με τον Μανόλο Χιμένεθ να δείχνει στο μέγιστο βαθμό που μπορεί πως, εάν και εφόσον η διοίκηση δεν του πάρει αντι-Ντιόπ, δεν πρόκειται να αλλάξει ιδέες και σύστημα με καμία Παναγία.

Με αρκετές αλλαγές λοιπόν, η Ένωση μπήκε αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με το χθεσινό ματς και από το πρώτο λεπτό έδειξε στοιχεία προετοιμασίας (πίεση ψηλά). Μόλις στο 12ο λεπτό ο δικέφαλος κατάφερε αυτή την πρωτοβουλία κινήσεων που είχε να την μετατρέψει σε γκολ.

Ο Σιαλμάς από τα δεξιά, πήρε την μπάλα, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το 1-2 με τον Γκερέιρο μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το 1-0. Το γκολ ανέβασε ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ που στο 17' είχε δοκάρι με τον Γκερέιρο(παρεμπιπτόντως, ήταν βελτιωμένος αλλά...).

Η χαρά για τους παίκτες της ΑΕΚ δεν κράτησε καθώς στο 19' σε ακόμα μια αδράνεια της άμυνας (Κάλα-Αγκιρίμπα δεν πρόκειται να παίξουν σε επίσημο ματς) ο Εστέβεζ της ΑΕΛ με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε λίγο, αλλά και πάλι η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία στο ματς. Στο 38ο λεπτό υπήρξε ακόμα μια διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες καθώς η ζέστη είναι ανυπόφορη. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο πέραν μιας φάσης για την ΑΕΛ στο 34'.

Οι Κάλα και Αγκιρίμπα μπερδεύτηκαν, ο Αραμπατζής βγήκε γρήγορα και έδιωξε, όμως ο Ντος Σάντος έξω από την περιοχή, πήρε το "ριμπάουντ" αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον συμπαίκτη Tζούνιορ που ήταν μπροστά και έφυγε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ήταν ακριβώς copy paste με το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 46' η ΑΕΚ έκανε το 2-1 με τον Κάλα, όταν ο Γκερέιρο έκανε το γέμισμα (μετά από φάουλ) στο δεύτερο δοκάρι και ο Ισπανός αμυντικός με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το γκολ.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 55' με αυτογκόλ του Κάλα, ο οποίος προσπάθησε να διώξει την παράλληλη μπαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Αραμπατζή να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο δικέφαλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας και προσπαθώντας να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Στο 58' ο Χιμένεθ πέρασε τον Δέλλα στη θέση του Γκουλόν και τον έβαλε στην θέση του αμυντικού μέσου! Δείγμα του πόσο απεγνωσμένος είναι ο Ισπανός με τους αμυντικούς μέσους του.

Φυσικά ο Τράι έχει παίξει τη συγκεκριμένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ανόρθωση, με επιτυχία. Αλλά όπως και να έχει τον να βάλεις τον καλύτερο σου 35χρονο αμυντικό στο κέντρο που έχει αρκετά τρεξίματα, είναι λίγο επίφοβο. Μόνο για λύση ανάγκης πρέπει να το έχει στο μυαλό το Μανόλο, όσο δίκιο και να έχει.

Στο 68ο λεπτό οι παίκτες της ΑΕΚ έκρυψαν την μπάλα, δημιούργησαν μια πάρα πολύ όμορφη επίθεση από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Γκερέιρο στη σέντρα του Γεωργέα μπλόκαρε ο Μίντι. Η ζέστη ήταν αφόρητη και ο διαιτητής σφύριξε για ένα διάλειμμα... δροσιάς.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση με το τελικό αποτέλεσμα να μένει από το 56ο λεπτό. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά υπήρξαν πολύ δυνατά μαρκαρίσματα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ