ΣΤΗΜΕΝΑ

1 εκατ. ευρώ από Μπέο και Τσακογιάννη ζητά το ελληνικό δημόσιο

1 εκατ. ευρώ από Μπέο και Τσακογιάννη ζητά το ελληνικό δημόσιο
Μπέος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ελληνικό δημόσιο απαιτεί το ποσό του 1 εκατ. ευρώ από τον Αχιλλέα Μπέο και άλλα τόσα από τον Γιώργο Τσακογιάννη στη δίκη του μεγάλου Koriopolis, που διεξάγεται στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων.

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ απο τον Αχιλλέα Μπέο και άλλα τόσα από τον Γιώργο Τσακογιάννη για ηθική ικανοποίηση, ζητάει το ελληνικό δημόσιο με παράσταση του στη δίκη του μεγάλου Koriopolis, του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011, που διεξάγεται στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, κατηγορούνται για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του δημοσίου, η ζημιά εκείνη την περίοδο ήταν για το δημόσιο, όταν ακόμη ο ΟΠΑΠ ήταν κρατικός.

Το δημόσιο ζητά ακόμη 500 χιλιάδες ευρώ ως ηθική ικανοποίηση από άλλους 20 κατηγορούμενος, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Μποροβήλος, Δημήτρης Μπάκος και 300 χιλιάδες ευρώ από κάθε ένα από τους υπόλοιπους 61 κατηγορούμενους.

Το παρών στο εφετείο δίνουν μόλις 9 από τους 84 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι Αχιλλέας Μπέος, Νικόλαος Παντελής και Βασίλης Καρακούλιας.

Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 14 Νοεμβρίου για να εξεταστεί αφενός η δήλωση παράστασης του ελληνικού δημοσίου αφετέρου οι ενστάσεις ακυρότητας των κλήσεων που κατέθεσαν οι κ. Μποροβήλος, Μπάκος, Κομπότης για τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους. Η κατάθεση των 65 μαρτύρων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ