EUROPA LEAGUE

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ έχασε εντός έδρας από τη Σεντ-Ετιέν (0-1) και μαζί και την πρόκριση. Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των παικτών της Ένωσης.

Μία συνολικά αμυντική κακή συμπεριφορά, έδωσε την ευκαιρία στον Μπέριτς να σκοράρει και τη Σεντ-Ετιέν να πάρει τη νίκη (0-1) στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση προσπάθησε με τους Μάνταλο και Βάργκας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν άχρωμη, άοσμη, άγευστη μην μπορώντας να φθάσει στην πρόκριση.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Δεν φέρει ευθύνη για το γκολ, καθώς η άμυνά του τον εξέθεσε. Ο Μπέριτς "τρύπωσε", νίκησε τον Κολοβέτσιο και η κεφαλιά ήταν εξ' επαφής. Είχε και μια καλή απόκρουση σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Γενικά, καλή η παρουσία του.

ΓΚΑΛΟ: Εξαιρετικός, εάν εξαιρέσουμε ένα αμυντικό λάθος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Από τα πόδια του ξεκίνησε η σπουδαιότερη ευκαιρία της ΑΕΚ, κάνοντας τη σέντρα προς τον Μπαρμπόζα. Ανέβαινε αρκετά και προσπαθούσε με τις προωθήσεις του βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ, καθώς έχασε τον Μπέριτς. Έχασε τον αντίπαλό του, μοιραία η γαλλική ομάδα άνοιξε το σκορ. Στις υπόλοιπες φάσεις δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Παρών στη γενική αμυντική σύγχυση στη φάση του γκολ. Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός έδιωξε τους κινδύνους που δημιουργούνταν, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Προσπάθησε να απειλήσει σε μια ευκαιρία.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Δεν ήταν τόσο καλός, όσο ο Γκάλο. Και το γκολ της Σεντ-Ετιέν προήλθε από την πλευρά του (δεξιά επιθετική των Γάλλων) και οι περισσότερες φάσεις της γαλλικής ομάδας στο πρώτο ειδικά ημίχρονο έγιναν από την πλευρά του. Ούτε ανέβαινε όσο ο Βραζιλιάνος από τα δεξιά. Σίγουρα, δεν ήταν η καλή του βραδιά.

ΣΙΜΟΕΣ: Έλειπε το alter ego του, ο Γιάκομπ Γιόχανσον, καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Έδωσε μάχες, έτρεξε, αν και δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του, δεν διέφερε από τον Αντρέ Σιμόες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του αντί-Γιόχανσον. Ελαφρυντικό ότι δεν είναι αυτή η θέση του. Δεν τη γνωρίζει. Οι Γάλλοι κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και είχαν ομαλή ανάπτυξη προς τα άκρα.

ΒΑΡΓΚΑΣ: Ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ, μαζί με τον Μάνταλο στο πρώτο ημίχρονο. Έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στο 34ο λεπτό, με τον Ρουφιέ να απομακρύνει σε κόρνερ. Ήταν δραστήριος, ήρθε προς τα πίσω να πάρει την μπάλα και να την κουβαλήσει αλλά έπεφτε πάνω σε πολυπρόσωπο γαλλικό μαρκάρισμα. Η τεχνική του δημιουργούσε προβλήματα στο μαρκάρισμα και δέχθηκε κάποια σκληρά φάουλ.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Στο πρώτο ημίχρονο κουβάλησε αρκετά την μπάλα, προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους για τον Ρουφιέ. Έμοιαζε να είναι ο πιο απειλητικός για τη Σεντ-Ετιέν, από τον τρόπο και την ένταση με τον οποία τον μάρκαραν. Ανέλαβε και τις στημένες φάσεις, δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη απειλή για τους Γάλλους.

ΜΠΑΡΜΠΟΖΑ: Αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ. Όταν ο Γκάλο από τη δεξιά πλευρά εξουδετέρωσε τον Παλομά, κινήθηκε ωραία στο πρώτο δοκάρι αλλά η κεφαλιά στην κίνηση δεν ήταν ανάλογα επιτυχημένη. Δεν έλειψε ο εκνευρισμός, για το λόγο ότι δεν του βγήκαν οι προσπάθειες που επιχείρησε.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Καλά μαρκαρισμένος. Σχεδόν εγκλωβισμένος, εκτός από την ευκαιρία του 15ου λεπτού όταν και ο Μπαρμπόζα του "έσπασε" την μπάλα κι εκείνος έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ. Οι Γάλλοι τον έκλεισαν καλά και τον απενεργοποίησαν.

ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ: Πέρασε στο 53ο λεπτό στη θέση του Ρόναλντ Βάργκας. Είχε μια ευκαιρία, αλλά τίποτα παραπάνω. Σίγουρα δεν ήταν καλύτερος του Βενεζουελάνου, τον οποίον κι αντικατέστησε. Προσπάθησε, ωστόσο, να δημιουργήσει ρήγματα από τα δεξιά όπου και κινήθηκε. Παρασύρθηκε από τη γενική μέτρια εικόνα της ομάδας του.

ΑΡΑΒΙΔΗΣ: Πέρασε στο 61ο λεπτό στη θέση του Έλντερ Μπαρμπόζα. Είχε ένταση, θέληση, πάθος. Ο γνωστός Χρήστος Αραβίδης. Έδωσε αρκετές μάχες με το γαλλικό κεντρικό δίδυμο, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Ούτε για τον ίδιο, ούτε για την ΑΕΚ.

ΑΛΜΕΪΔΑ: Αλλιώς θα φανταζόταν το επίσημο ντεμπούτο του με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα, όταν και πέρασε στο 67ο λεπτό στη θέση του συμπατριώτη του, Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος φορ δεν απείλησε πολύ αν και κυνήγησε τις φάσεις. Μην ξεχνάμε ότι είναι εκ των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων της Ένωσης και δεν είναι απολύτως έτοιμος.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ