LEAGUE OF LEGENDS

Το SPORT24 βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο για το μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος League of Legends

The Lol Cup
The Lol Cup LOLESPORTS

Το SPORT24 και ο Αντώνης Μπαλαδήμας ταξίδεψαν στο Σαν Φρανσίσκο και συγκεκριμένα στο Chase Center των Γουόριορς για το μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος League of Legends. Διόρθωση. Στο μεγαλύτερο και πιο αμφίρροπο τελικό όλων των εποχών.

Το League of Legends έχει δικαιολογημένα τα ηνία για το μεγαλύτερο από άποψη δημοσιότητας και οικονομικής δύναμης esport βιντεοπαιχνιδιού. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα χρόνο με το χρόνο σπάει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης με 24 ομάδες να κονταροχτυπιούνται για το βαρύτιμο τρόπαιο. Σειρά ειχε η DRX σε ένα παραμυθένιο run για εκείνη.

Worlds Chase Center
Worlds Chase Center SPORT24

Φέτος το SPORT24 και ο Αντώνης Μπαλαδημας παρευρέθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο και συγκεκριμένα στο Chase Center των Γκόλντεν στέιτ Γουόριορς για τέσσερις ολόκληρες μέρες και αυτό είναι ένα μίνι αφιέρωμα για το πως μια ολόκληρη πόλη έτρεχε σε ρυθμούς Worlds 2022, ακριβώς σαν να έχει η αγαπημένη ομάδα του Golden state τους δικούς της τελικούς.

Press Conference Παγκοσμίου πρωταθλήματος League of Legends

Η πρώτη μέρα για τους δημοσιογράφους είχε τη press conference για το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη συμμετοχή των διοικούντων της Riot Games όσον άφορα τα esports. Δημοσιογράφοι από όλο το κόσμο είχαν ερωτήσεις που δυστυχώς δεν μπορούσαν να τις κάνουν όλες γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος αλλά οι απαντήσεις αφορούσαν το παιχνίδι και το τελικό καθαυτό, όποτε και έτσι μπορούσε να βγει υλικό. O John Needham και το επιτελείο του ενημέρωσε ότι το esports τμήμα του League of Legends ετοιμάζει νέα πράγματα και έχει στο μυαλό του το πολυπόθητο Παγκόσμιο κύπελλο εθνών, το οποίο συζηταται πολύ σοβαρά για τα επόμενα χρόνια.

Ύστερα από τα δοικητικά στελέχη της Riot Games, παρουσιάστηκαν οι δυο ομάδες που θα αγωνιζόντουσαν στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2022, η DRX με τη θρυλική Τ1. Το SPORT24 κατάφερε να ρωτήσει τον Marksman της DRX, τον Deft, ο οποίος λίγες μέρες μετά θα κατακτούσε τη κορυφή του κόσμου σαν το απόλυτο underdog.

Worlds Chase Center
Worlds Chase Center SPORT24

Μπορείτε να δείτε την ερώτηση του Αντώνη Μπαλαδημα για το SPORT24 εδω αλλά και την απάντηση που έδωσε ο πρωταθλητής κόσμου Deft εδω.

Η μέρα του μεγάλου τελικού

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Η DRX ήταν έτοιμη να γράψει ιστορία απέναντι στη πιο θρυλική ομάδα όλων των εποχών στη Παγκόσμια ιστορία του League of Legends. Η Τ1 του Faker διεκδικούσε το τέταρτο Παγκόσμιο τίτλο της, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα προγνωστικά ήταν σχεδόν σίγουρο.

Το Σαν Φρανσίσκο είχε ντυθεί με τα χρώματα του LoL. Από στάσεις του μετρό μέχρι γιγαντοαφίσες σε εμπορικά κέντρα και από το Chase Center μέχρι και το Oracle Park (το οποίο είχε κλείσει επίσης η Riot Games για το after party του τελικού). Όλος ο ηλεκτρονικός κόσμος περίμενε να περάσει η ώρα και να δει στα μάτια της κάτι το οποίο ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν περίμεναν ποτέ να δουν.

Lil Nas X Worlds
Lil Nas X Worlds LOLESPORTS

Το Chase Center γεμάτο από κόσμο, με εισιτήρια να μην υπάρχουν πια, και τα μαγαζιά γύρω γύρω από το γήπεδο να είναι όλα σχεδόν sold out. Οι δημοσιογραφικές θέσεις ήταν σε πολύ κάλο σημείο μέσα στο στάδιο και μπορούσες να δεις κυριολεκτικά τα πάντα. Οι γιγαντοθόνες έδειχναν το Live Feed ενώ όλα ήταν έτοιμα για μια από τις πιο λαμπρές τελετές που έχουν διεξαχθεί στα esports.

Ο Lil Nas X, ο ταλαντούχος ερμηνευτής της Αμερικής ήταν το κύριο πρόσωπο της τελετής έναρξης, τραγουδώντας το φετινό ύμνο του Παγκοσμίου, Star Walkin. Μαζί του ήταν ο Jackson Wang και η Edda Hayes οι οποίοι ερμήνευσαν παρεμφερή τραγούδια για το League of Legends. Όλα αυτά όμως ήταν μόνο το πρόγευμα. Ο τελικός ηταν έτοιμος να ξεκινήσει.

Η DRX, δια πυρός και σιδήρου μπόρεσε να φτάσει στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από τα Play ins της διοργάνωσης, με κανέναν στο κόσμο να μην πιστεύει ότι το 6ο seed της Νότιας Κορέας θα μπορέσει να φτάσει τόσο ψηλά.

Η Τ1 από την άλλη και συγκεκριμένα ο Faker, ο δικαιολογημένα καλύτερος παίχτης όλων των εποχών, ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους διακρίσεις.

The Lol Cup
The Lol Cup LOLESPORTS

Η παρουσίαση των ομάδων είχε γίνει από τη τελετή έναρξης, οι παίχτες είχανε κάτσει στους υπολογιστές τους στην πανέμορφα διαμορφωμένη αρένα του Chase Center και ο τελικός άρχισε. Και τι τελικός.

Η T1 έπαιρνε τα ηνία στη σειρά, η DRX ισοφάριζε. Ότι και να δοκίμαζε η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, o Deft και η παρέα του βρίσκανε κάτι το διαφορετικό και έφταναν σε νίκες. Όλα τα ματς κρεμόντουσαν σε μια λεπτή κλωστή και κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα γίνει στο τελευταίο ματς της βραδιάς.

Ο κόσμος παραληρούσε σε κάθε ατομικό η ομαδικό Play που γινόταν, τα συναισθήματα αυξάνονταν από λεπτό προς λεπτό και το γήπεδο άρχιζε να σείεται όσο τα λεπτά του διαλλείματος περνούσαν για το πέμπτο και τελευταίο ματς για το Παγκόσμιο τελικό.

Η DRX ύστερα από 40 λεπτά κατάφερε να φτάσει στη κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η T1 δεν μπόρεσε να τελειώσει το έργο της και να φτάσει στα τέσσερα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Deft μετά από 10 χρόνια καριέρας κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό τίτλο που δεν είχε στη τροπαιοθήκη του και ήθελε τόσο πολύ.

DRX World Champions
DRX World Champions LOLESPORTS


Τo Chase Center είχε πάρει φωτιά ακριβώς σαν να βλέπεις το 7ο ματς για τους Γουόριορς πριν τη κατάκτηση του τροπαίου. Ο κόσμος ήταν τόσο προσυλωμένος στην ιστορία που γράφτηκε μπροστά στα ματιά του, που ακόμα και μετά από μισή ώρα δεν έφευγε από το γήπεδο.

Με το τέλος του τελικού σιγά σιγά και το ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο έφτανε στο τέλος του. Το SPORT24 για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει παρευρεθεί σε έναν Παγκόσμιο τελικό Esports και δη για το πιο διάσημο esports άθλημα στο πλανήτη, το League of Legends. Σίγουρα όμως δεν θα είναι η τελευταία. Νότια Κορέα το 2023; Γιατί όχι;

Ο Αντωνης Μπαλαδημας στο Chase Center
Ο Αντωνης Μπαλαδημας στο Chase Center SPORT24

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωση σας πάνω στα esports και τo gaming

TAGS LEAGUE OF LEGENDS GAMES LOL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ