GAMES

Τα τέσσερα μεγάλα φαβορί για το LEC Winter split 2023

LEC Finals 2019
LEC Finals 2019 LOL ESPORTS

Πρεμιέρα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα League of Legends αύριο (21/1) και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα τέσσερα υποψηφία φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου.

Αναμονή τέλος για τους απανταχού οπαδούς της Ευρωπαϊκής League of Legends σκηνής. Τα ρόστερ έχουν κλειδωθεί και η αυλαία ανοίγει αύριο (21/1) στις 7 η ώρα το απόγευμα, με τις 10 ομάδες της κλειστής λίγκας να είναι πανέτοιμες για τη διεκδίκηση του Winter split.

To SPORT24 και ο Αντώνης Μπαλαδήμας σας παρουσιάζουν τα τέσσερα μεγάλα φαβορί που θα μας απασχολήσουν μέσα στη χειμερινή σεζόν του LEC 2023.

G2 Esports

G2 Roster announcement
G2 Roster announcement G2 ESPORTS

Χωρίς πλέον το βασικό τους Jungler, το Jankos, θα διαγωνισθεί φέτος η G2 Esports. Ο κορμός που ήθελε να κρατήσει η ομάδα τον κράτησε με το Caps, κατά πολλούς ο καλύτερος Ευρωπαίος παίχτης όλων των εποχών και ο top laner BrokenBlade με το τεράστιο champion pool του έμειναν στην ομάδα μετά την άκρως πετυχημένη περυσινή χρόνια.

Οι προσθήκες του Hans sama και MikyX σίγουρα μπορούν να φέρουν ένα πιο σταθερό και συγκροτημένο κλίμα στην ομάδα, κάτι που έλειπε στη G2. Μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Yike, ο οποίος προέρχεται από τη δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης και συγκεκριμένα το LFL. Είχε κλέψει τις εντυπώσεις με την LDLC αλλά δεν ήτανε καν ο καλύτερος Jungler της Γαλλίας, το οποιο γεννα περισσότερα αρνητικά συναισθήματα παρά θετικά.

Η G2 φαίνεται να ξέρει το μυστικό στατιστικό του scouting, όπως είχε προτιμήσει πέρυσι τον Flakked από όλα τα αλλά ADC' s αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα βγαίνει σωστή από αυτό. Μέχρι στιγμής ανεξαρτήτως ρίσκου η G2 φαίνεται να είναι το νούμερο ένα φαβορί για το τίτλο.

KOI (Πρώην Rogue)

Rogue Champions
Rogue Champions LOLESPORTS

Όταν έχεις το καλύτερο παίχτη πέρυσι δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα. O Μάρκος 'Comp' Σταμκόπουλος είναι δικαιολογημένα στη κορυφή, δικαιολογημένα MVP τελικών και δικαιολογημένα ο καλύτερος παίχτης στη θέση του αυτή τη στιγμή στη Δύση.

Η KOI κράτησε όλους τους παίκτες της από το περσινό θρίαμβο, εκτός από τον αρχηγό της τον Odoamne ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του, δεν είχε καμία πρόταση από την ομάδα για ανανέωση. Τη θέση του πήρε ο Szygenda, ο οποίος τη προηγούμενη φορά που αγωνίσθηκε στη πρώτη κατηγορία της Ευρώπης δεν είχε πείσει καθόλου.

Αθέμιτο ρίσκο η KOI αλλά με ένα στρωτό πλάνο για ακόμα μια φορά. Ο Malrang δεν αστειεύεται, ο Larssen βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα χωρίς να τον υπολογίζει κανείς για ακόμα μια φορά και το duo Comp/Trymbi εάν βρεθεί σε καλή μέρα απλά δεν χάνει. Eαν όλα λειτουργήσουν άψογα όπως το 2022, η KOI σίγουρα μπορεί να κατακτήσει το τίτλο του πρωταθλητή.

Vitality

Perkz VIT
Perkz VIT LOLESPORTS

Τέσσερις αλλαγές για το Γαλλικό οργανισμό μετά τη μη εκπλήρωση του στόχου του το 2022. Και οι τέσσερις αλλαγές είναι 100% upgrade. Ο Photon ερχόμενος από τις ακαδημίες της Νότιας Κορέας, ο Bo που αν δεν 'έτρωγε' ban από τη Κίνα θα ήτανε ακόμα ένας από τους καλύτερους junglers του πρωταθλήματος, ο Neon ένα από τα πιο υποσχόμενα και σταθερά adc's στη Δύση και ο βασιλιάς Kaiser, ένα από τα καλύτερα support στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια.

Με ένα τέτοιο ρόστερ και το μόνο εναπομείναντα στην ομάδα τον θρύλο Perkz, η Vitality ελπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της να παρευρεθεί σε ένα μεγάλο τελικό. Και δικαιολογημένα διότι εάν αυτό το ρόστερ δέσει δεν έχει κανέναν αντίπαλο που θα έπρεπε να φοβηθεί. Ήδη από τις κλειστές προπονήσεις της ομάδας, παίχτες από αντίπαλες ομάδες αναφέρουν ότι η Vitality είναι η καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής και η ευθύνη σε αυτό πέφτει στο Bo.

H ομάδα έχει την επιλογή να παίξει Strong side σε κάθε lane και έτσι το παιχνίδι της είναι απρόβλεπτο. Εμπειρία, πάθος και εκρηκτικότητα είναι τα τρία βασικά συστατικά της ομάδας. Αρνητικά; Θετικά; ο χρόνος θα δείξει.

Fnatic

Rekkles returns
Rekkles returns LOLESPORTS

Με την αποχώρηση του βασικού στελέχους της ομάδας για 5 χρόνια, του Hylissang και την περίεργη αλλαγή του Upset, ο οποίος ήταν ο καλύτερος Marksman της Ευρώπης μετά τον Έλληνα Comp, η Fnatic ρισκάρει ήδη από την αρχή.

Η Επιστροφή του Rekkles έχει ενθουσιάσει τα πλήθη και συγκεκριμένα τους οπαδούς της Fnatic αλλά δεν σημαίνει ότι θα μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του και να πιάσει την απόδοση που είχε πριν τρία χρόνια. Ο Martin θα αγωνισθεί στο bottom lane με τον Rhuckz, ο οποίος έπαιξε αρκετά καλά στο Παγκόσμιο ως αναγκαστική αλλαγή του Hily αλλά η απειρία του μπορεί να στοιχίσει σοβαρά στο σύλλογο.

Ο 'πάνω' κορμός έχει μείνει ίδιος με τον Humanoid, τον Razork και τον βετεράνο Wunder να διψάνε για διάκριση. Είναι η Fnatic χειρότερη ομάδα από πέρυσι; Σίγουρα είναι. Μπορεί αυτή η Fnatic να γίνει καλύτερη ομάδα από τη περσινή; Μπορεί να γίνει.

Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε η XL παραμονεύει με ένα πολλά υποσχόμενο ρόστερ και τη καλύτερη φουρνιά παιχτών 5ης γενιάς που θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος. Μια κακή superweek για τη Fnatic μπορεί να σημάνει και το τέλος της διεκδίκησης του τίτλου.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωση σας πάνω στα esports και τo gaming

TAGS GAMES LOL LEAGUE OF LEGENDS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ