GAMES

Τα 5 καλύτερα Mortal Kombat βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών

mortal kombat logo
mortal kombat logo NETHERREALM STUDIOS

Το SPORT24 σας παρουσιάζει ποια πέντε βιντεοπαιχνίδια στο Mortal Kombat franchise κατάφεραν να ξεχωρίσουν στα 30 χρόνια πορείας του στο χώρο της gaming βιομηχανίας.

Το Mortal Kombat είναι ένα franchise σταθμός στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και συγκεκριμένα στο competitive fighting είδος. Με αναρίθμητα τουρνουά και διοργανώσεις, με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως αλλά και πολλές μεταφορές στην μεγάλη και μικρή οθόνη, το MK γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια του στον gaming χώρο, με το δικό του ιδιαίτερο και αιμοβόρο στυλ.

Με αφορμή τα γενέθλια του Mortal Kombat αλλά και το reboot του Mortal Kombat 1, το SPORT24 και ο Αντώνης Μπαλαδήμας σας παρουσιάζουν τα πέντε καλύτερα MK βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.

5. Mortal Kombat Trilogy

Πέμπτο στην λίστα αυτή, έρχεται το Mortal Kombat Trilogy. Το παιχνίδι αυτό, έχει όλους τους χαρακτήρες από τα τρία προηγούμενα Mortal Kombat και αυτό το χαρακτηριστικό από μόνο του, είναι αξιοζήλευτο. Κλασσικό gameplay, παραδοσιακό story με τον Shao Khan να θέλει να κατακτήσει το βασίλειο της Γης, και άπειρα fatalities, animalities, brutalities από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Θέλεις κάτι παραπάνω;

4. Mortal Kombat X

Μπορεί το Mortal Kombat X να μην ήταν lore wise ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Franchise, όμως το gameplay του ίσως να ήταν και το καλύτερο που έχουμε δει, με άπειρους competitive παίκτες να παίζουν ακόμα αυτό το παιχνίδι μετά από τόσα χρόνια.

Με νέους χαρακτήρες, τα γραφικά του PS4 που για τότε ήταν άψογα και ένα νέο σύστημα μάχης, τα Faction Wars, το Mortal Kombat X ήταν αυτό που έφερε μια νέα πνοή στο Franchise. Ειδική μνεία, τα πιο ρεαλιστικά fatalities, από άποψη κάμερας και γραφικών. Εάν δεν το πιστεύεις απλά τσέκαρε το fatality του Takeda...

3. Mortal Kombat 2

To Mortal Kombat που έφερε την επανάσταση στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Με εμφανώς καλύτερα γραφικά από τον προκάτοχο του, με πιο συνειδητοποιημένη αφήγηση της ιστορίας του και ένα εξελιγμένο σύστημα μάχης με περισσότερους χαρακτήρες, το Mortal Kombat 2 διέλυσε κάθε ανταγωνισμό της εποχής.

Λόγω του Mortal Kombat 2, το Holywood άρχισε να δίνει μια πιο σοβαρή σημασία στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και έτσι εξαιτίας αυτού γυρίστηκαν δυο ταινίες και μια σειρά που εκτόξευσαν το franchise στα ύψη. Α ναι. Το τελευταίο boss ήταν ο Shao Khan.

2. Mortal Kombat 11

Το Mortal Kombat που έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης δεν θα μπορούσε να απέχει από την λίστα. Πολλοί κατέκριναν το MK 11 για το spammable gameplay του, αλλά διάβολε δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις για το πόσο ρεαλιστικά χτίσανε τους χαρακτήρες, για το εξαίσιο story του και για το άκρως ενδιαφέρον design όλων των χαρακτήρων του.

Τo Mortal Kombat 11 ήταν αυτό που εισήγαγε κάθε πολεμιστή να έχει 15.000 κουστουμιά και 1.000.000 συνδυασμούς. Διαφορετικές μάσκες, διαφορετικά όπλα, διαφορετικά ρούχα. Άπειρα brutalities, τρομερός σχεδιασμός στα αιμοβόρα fatalities και μια γκάμα ηρώων που σίγουρα ήταν από τις καλύτερες.

Με τον άψογο σχεδιασμό του, το Mortal Kombat 11 είναι σίγουρα το παιχνίδι που αν είσαι οπαδός του franchise ντρέπεσαι να πεις ότι ήταν κάλο στον έξω κόσμο, αλλά έχεις λιώσει πάνω από 300 ώρες.

1. Mortal Kombat 9

To Mortal Kombat 9 ήταν το παιχνίδι που έκανε reboot όλο το σύμπαν του franchise. Και εδώ έρχεσαι και μου λες σιγά το αξιομνημόνευτο. Και εγώ θα σου απαντήσω ναι.. αλλά έχει όλους τους ήρωες που θα ήθελες να δεις στην νέα εποχή κόνσολών για εκείνο το χρονικό διάστημα.

Όλοι οι Ninjas αρσενικοί και θηλυκοί, με τον Raiden, τον Liu Kang, τον Baraka και και και. Το Reintroduction της 2D era ήταν επίσης ένα σημαντικό γεγονός για το παιχνίδι και εξαιτίας αυτού ο competitive κόσμος άρχισε να δίνει ξανά σημασία στο Mortal Kombat. Το EVO το τοποθέτησε στο main event και η Netherrealm studios ξαναέγινε μια εταιρία κολοσσός στα fighting games. To Μortal Kombat 9 ήταν ο λόγος που η εταιρία παραγωγής του βιντεοπαιχνιδιού, έκανε άνοιγμα και σε παραγωγή ενός νέου fighting βιντεοπαιχνιδιού, το Injustice, το οποίο γνώρισε και εκείνο τρομερή επιτυχία.

Το συναίσθημα όλων των οπαδών του Mortal Kombat να παίζουν με όλους τους Ninjas, όπως ο Sub Zero, ο Scorpion και ο Reptile, ήταν αυτό που μας οδήγησε εν έτη 2023 να περιμένουμε με τεράστια αγωνία το Mortal Kombat 1, σε ένα franchise που με το Armageddon και το Deadly Alliance είχαμε χάσει την ελπίδα μας.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωση σας πάνω στα esports και τo gaming

TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ