GAMES

Οι πρώτοι esports Ολυμπιακοί αγώνες είναι γεγονός

Esports Olympics Week
Esports Olympics Week OLYMPICS.COM

Μια τεράστια απόφαση για τα esports πάρθηκε από τη Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή για το 2023 και για το μέλλον του ηλεκτρονικού επαγγελματικού αθλητισμού.

H Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε επίσημα τη διοργάνωση των πρώτων esports Ολυμπιακών αγώνων και συγκεκριμένα μια ολόκληρη 'ολυμπιακή' εβδομάδα αφιερωμένη καθαρά στον ηλεκτρονικό επαγγελματικό αθλητισμό με χωρά διεξαγωγής τη Σιγκαπούρη, στις 22 με 25 Ιουνίου το 2023

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων διεξάγει κάτι παρόμοιο, με τα Virtual series πέρυσι να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία (πάνω από 250. 000 θεατές). Μετά από την επιτυχία αυτή, το IOC θα διοργανώνει κάθε χρόνο την Εβδομάδα Ολυμπιακών αγώνων για τα esports ύστερα και από τη λαϊκή απαίτηση αλλά και από τη γενική παραδοχή της επιτροπής.

Τα esports αθλήματα τα οποία θα συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σιγκαπούρης δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα αλλά κατά 99% θα είναι παιχνίδια sports, racing και γενικού ενδιαφέροντος, αποκλείοντας παιχνίδια με βία, αίμα και ξύλο.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωση σας πάνω στα esports και τo gaming

TAGS GAMES ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ