ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Υποτροφίες στους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες από την ΕΟΕ

Η ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν
Η ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν EOE

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου να χορηγήσει υποτροφίες στους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες Οράν 2022.

Η πρόταση του Αρχηγού Επιστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, Νίκου Ξυλούρη, που έγινε δεκτή αφορά στην ενίσχυση με 4.000 ευρώ όσων κατέκτησαν χρυσά μετάλλια, 2.000 ευρώ όσων πήραν το ασημένιο μετάλλιο και 1.000 ευρώ για το χάλκινο.

Στα ομαδικά αθλήματα το ποσό θα διαιρείται ισόποσα στα μέλη της ομάδας. Στις περιπτώσεις των περισσοτέρων του ενός μεταλλίου, η ανταμοιβή αφορά στην καλύτερη θέση που πήρε ο αθλητής στους αγώνες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΟΕ παρέχει υποτροφίες σε διακριθέντες αθλητές στους Μεσογειακούς Αγώνες και η απόφαση ελήφθη προκειμένου να επιβραβεύσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στο Οράν εν μέσω της δύσκολης οικονομικά συγκυρίας, από τη στιγμή μάλιστα που το επίπεδο των πρόσφατων Μεσογειακών Αγώνων στο Οράν της Αλγερίας ήταν ιδιαίτερα υψηλό με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Τόκιο.

Πηγή: ΕΟΕ

TAGS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ