ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Στο πλευρό της η Μπεκατώρου, η στάση του προπονητή

39         
( /EUROKINISSI)
39 ( /EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση βιασμού αθλήτριας ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της όταν ήταν ανήλικη. Στο πλευρό της η Σοφία Μπεκατώρου, που θα καταθέσει ως μάρτυρας, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Προσπάθεια προκειμένου η δίκη για το βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοΐας σε ηλικία 11 ετών από τον προπονητή της, να γίνει κεκλεισμένων των θυρών θα κάνει η πλευρά του κοριτσιού κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Η κοπέλα μαζί με την οικογένεια της βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (12/01) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ εμφανίστηκε και η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία προτάθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας καθώς είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση.

Παρών στο δικαστήριο είναι και ο 39χρονος προπονητής, ο οποίος επεδίωκε κατά τη συνεδρίαση να έχει οπτική επαφή με την καταγγέλλουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος προφυλακισμένος προπονητής θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η υπόθεση

Ήταν αρχές του 2021 όταν η Σοφία Μπεκατώρου προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές, γνωστοποιώντας ότι -πέρα της προσωπικής της περιπέτειας η οποία ποινικά είχε παραγραφεί- υπήρχε και η περίπτωση αθλήτριας που το 2011 έπεσε θύμα του προπονητή της. Μέσα σε λίγες ημέρες και μετά από την κατάθεση της ίδιας της κοπέλας, η οποία επιβεβαίωσε όσα είχε πει η Ολυμπιονίκης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο προπονητής συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τότε, είχε υποστηρίξει τόσο στον ανακριτή όσο και σε δηλώσεις του, λίγο πριν τη σύλληψης του, ότι πράγματι υπήρξε ερωτική επαφή η οποία έγινε με τη συναίνεση της ανήλικης, όταν εκείνη ήταν 12 ετών και όχι 11, όπως ισχυρίζεται η ίδια., καθώς και ότι ήταν ακόμη ερωτευμένος με την αθλήτρια ύστερα από 10 χρόνια.

«Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φέρεται να είπε στις αρχές, ενώ είχε προσθέσει ότι «ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη, ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρόταση του: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ