ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσό χατ τρικ για Νόρτχουντ

Πέτερ Νόρτχουντ

Ο Νορβηγός Πέτερ Νόρτχουντ κατέκτησε το τρίτο του χρυσό στα 50χλμ. μαζικής εκκίνησης

Ο 24χρονος αθλητής καταδίωξε μετά μανίας το Γερμανό Άλεξ Τάιχμαν και τον νίκησε με διαφορά μόλις 0.300 δευτερολέπτων στον αγώνα με τη μικρότερη διαφορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό για τον Νόρτχουντ που με τέσσερα μετάλλια είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής στο Βανκούβερ. Η συμπατριώτισσα του, η 29χρονη Μάριτ Μπγιόεργκεν επίσης στο σκι δρόμων αντοχής, έχει τρία χρυσά, αλλά πέντε μετάλλια στο σύνολο.



Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Σουηδό Γιόχαν Όλσον και τερμάτισε μπροστά από τον Γερμανό Τομπίας Άνγκερερ και τον Καναδό Ντέβον Κέρσοου.



“Το σχέδιο μου ήταν να μείνω μέσα στο γκρουπ και να επιτεθώ στον τελευταίο λόφο”, εξήγησε την τακτική του ο Νόρτχουντ και πλέον ο Όλε Έιναρ Μπγιορντάλεν (δίαθλο) ίσως να απέκτησε ένα μεγάλο αντίπαλο στην προσπάθεια του να καταρρίψει το ρεκόρ του Μπγιορν Ντάελι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ