ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ

Βαλίεβα: Το CAS επιτρέπει στη 15χρονη Ρωσίδα να συνεχίζει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Καμίλα Βαλίεβα
Η Καμίλα Βαλίεβα Ⓒ 2022 JEFF ROBERSON/ASSOCIATED PRESS

Το CAS αποφάσισε ότι η Καμίλα Βαλίεβα πρέπει να συνεχίζει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες παρά την παραβίαση του κανονισμού αντιντόπινγκ.

Στο κενό έπεσε η προσφυγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη απόφασης της RUSADA να δώσει προσωρινή άδεια στην Καμίλα Βαλίεβα για να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 15χρονη Ρωσίδα βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε τον Δεκέμβριο, ωστόσο το αποτέλεσμά του έγινε γνωστό στις 8 Φεβρουαρίου και έκτοτε ακολούθησε μία διαμάχη ανάμεσα στη ΔΟΕ και τον οργανισμό αντιντόπινγκ της Ρωσίας ο οποίος χορήγησε προσωρινή άδεια συμμετοχής στην 15χρονη αθλήτρια φαινόμενο.

Κλειδί στην υπόθεση έπαιξε κάτι που σας είχαμε τονίσει από την αρχή της. Το γεγονός ότι η Καμίλα Βαλίεβα είναι κάτω από 16 ετών και βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς στους κανονισμούς του WADA και η ουσία στην οποία βρέθηκε θετική δεν επηρεάζει την αγωνιστική της επίδοση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ. Το CAS εξέτασε μόνο το σκέλος που αφορά τη συμμετοχή της Βαλίεβα ή όχι στο υπόλοιπο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η 15χρονη Ρωσίδα ναι μεν θα μπει στη μάχη για ένα ακόμα μετάλλιο από την Τρίτη (15/02), όμως μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

TAGS ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ