ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ

Βαλίεβα: Κεραυνοί Μπαχ για την προπονήτρια της 15χρονης Ρωσίδας

Kamila Valieva, of the Russian Olympic Committee, reacts in the women's short program during the figure skating at the 2022 Winter Olympics, Tuesday, Feb. 15, 2022, in Beijing. (AP Photo/David J. Phillip)
Kamila Valieva, of the Russian Olympic Committee, reacts in the women's short program during the figure skating at the 2022 Winter Olympics, Tuesday, Feb. 15, 2022, in Beijing. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Ο Τόμας Μπαχ τοποθετήθηκε για το θέμα της Καμίλα Βαλίεβα και κυρίως για όσα έγιναν μετά τον τελικό και επιτέθηκε στους ανθρώπους βρίσκονται δίπλα της και την προπονήτριά της.

Η υπόθεση της Καμίλα Βαλίεβα δεδομένα θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα. Ωστόσο τα όσα έγιναν μετά τον τελικό του μονού στο καλλιτεχνικό πατινάζ γυναικών έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.

Η 15χρονη Ρωσίδα λύγισε και η προπονήτριά της αντί να την στηρίξει της έκανε παρατηρήσεις. Συγκεκριμένα η Ετέρι Τουτμπερίτζε φαίνεται να λέει στη Βαλίεβα: "Γιατί τα παράτησες; Εξήγησέ μου, γιατί; Γιατί σταμάτησες να αγωνίζεσαι εντελώς;".

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την οργή του Τόμας Μπαχ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ρωτήθηκε για το θέμα και είπε μεταξύ άλλων: "Το να τη βλέπεις να δυσκολεύεται στον πάγο, να τη βλέπεις να προσπαθεί να συγκεντρωθεί και πάλι, πώς μετά προσπαθεί να τελειώσει το πρόγραμμά της και μπορούσες να δεις σε κάθε κίνηση, στη γλώσσα του σώματος, μπορούσες να δεις πως αυτό ήταν ένα τεράστιο, τεράστιο ψυχικό στρες και ίσως θα προτιμούσε απλά να φύγει από τον πάγο και να αφήσει πίσω της αυτή την ιστορία".

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του επιτέθηκε στην ομάδα της 15χρονης Ρωσίδας: "Όταν είδα μετά πώς την αντιμετώπισε η στενή της συνοδεία...ήταν ανατριχιαστικό να το βλέπεις. Αντί να την παρηγορήσουν, αντί να προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν, μπορούσες να νιώσεις αυτή την κρύα ατμόσφαιρα, αυτή την απόσταση, και αν ερμήνευες τη γλώσσα του σώματός τους, χειροτέρευε γιατί υπήρχαν και κάποιου είδους χειρονομίες απόρριψης. Όλα αυτά δεν επιτρέπουν και πολλή εμπιστοσύνη στη στενή συνοδεία της Καμίλα.

Βλέπουμε πως έχουμε εξαιρετικά περιορισμένα μέσα για να το αντιμετωπίσουμε. Δεν είμαστε η αστυνομία, δεν μπορούμε να ανακρίνουμε και να έχουμε μια επίσημη διαδικασία δίωξης, και οι κυρώσεις μας είναι πολύ περιορισμένες. Εν τέλει, είναι ερώτημα το πού χρειαζόμαστε την υποστήριξη των κυβερνήσεων".

TAGS ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ