ΕΛΛΑΔΑ

Τσιάρτας: "Σέβομαι τον Αντετοκούνμπο, ο ίδιος έχει πει ότι είναι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός, δεν ήταν ρατσιστική η δήλωση μου"

Ο Βασίλης Τσιάρτας
Ο Βασίλης Τσιάρτας INTIME NEWS

Ο Βασίλης Τσιάρτας φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ANT1 την Τετάρτη (8/2) το πρωί αναφέρθηκε στην απόφαση του πολιτευτεί αλλά και στα όσα έχει πει κατά το παρελθόν και είχαν προκαλέσει αίσθηση μεταξύ των οποίων και οι δηλώσεις του για τον Αντετοκούνμπο.

Ο Βασίλης Τσιάρτας φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (8/2) στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, το "Πρωινό" και μίλησε για την απόφαση του να πολιτευτεί με το κόμμα των Τζήμερου – Κρανιδιώτη, τα όσα έχει δηλώσει κατά το παρελθόν και έχουν προκαλέσει αίσθηση αλλά και για την επιστολή της μητέρας και της αδερφής του.

"Επέλεξα ένα κόμμα που με εκφράζει απόλυτα. Ναι με είχαν προσεγγίσει κι άλλα κόμματα, όπως από τον κ. Βελόπουλο και στελέχη της ΝΔ και από άλλα κόμματα μικρότερα, ακόμη και από το κόμμα του Κασιδιάρη, αλλά η επιλογή μου είναι συνειδητή, είναι πατριωτικό το κόμμα που επέλεξα, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και με σεβασμό στους θεσμούς χωρίς να έχει σχέση με τα άκρα. Ασπάζεται την απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με την οποία καταδικάζει τον ναζισμό οπότε η επιλογή μου ήταν σε ένα κόμμα πατριωτικό".

Πώς του φάνηκε το γεγονός της επιστολής της μητέρας και της αδερφής του:

"Είναι διαχωρισμός, δεν είναι μια δήλωση έτσι όπως θέλει να την παρουσιάζει μια μειοψηφία. Έκαναν μία τοποθέτηση, απάντησα. Νομίζω ξεκάθαρα".

Για το αν έχει σχέσεις με την οικογένεια του και αν ενημέρωσε για την απόφαση του:

"Τις αποφάσεις για το τι θα κάνω τις παίρνω μόνος. Δεν κάνω γκάλοπ για να αποφασίσω κάτι. Να σας πω κάτι και κλείνω αναφορικά με αυτό το θέμα. Ο πατέρας μου με στήριξε και με βοήθησε στην καριέρα μου, ήταν αντικειμενικός, ήταν Παναθηναϊκός. Εγώ σε ποια ομάδα έπαιξα; Μόνο… στην ΑΕΚ. Αναφορικά με αυτό που ανέβασα, είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μου".

Όταν βγαίνει η μητέρα του και τον χαρακτηρίζει ομοφοβικό και ρατσιστή είναι κάτι...

"Σέβομαι και εκτιμώ τη μητέρα μου. Πείτε μου που είμαι ομοφοβικός; Που φασίστας; Που ρατσιστής; Εγώ απάντησα με την ανάρτησή μου και την τοποθέτηση μου που είμαι ξεκάθαρος".

Για τη δήλωση του με τον μικρό Αμίρ και ποιος πρέπει να κρατά την ελληνική σημαία:

"Ήταν μια εθνική γιορτή και πιστεύω πως προτεραιότητα έχουν τα Ελληνόπουλα. Εκτός αυτών των εκδηλώσεων όποιος θέλει να την κρατάει φυσικά και την ασπάζομαι. Δίπλα στον Αμίρ ήταν και η μητέρα του φορώντας τη μαντίλα. ο παιδί κράτησε τη σημαία, αλλά δίπλα η μάνα του ήταν ντυμένη με το πως ήταν ντυμένη στη χώρα της το οποίο δεν συνάδει με εμάς. Εμένα με ενοχλεί. Δεν ενοχλεί μόνο εμένα ενόχλησε την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Με χαρακτηρίσατε ακροδέξιο, πως έχω ακραίες θέσεις, όλα αυτά τα χρόνια έχω δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα, δεν βρέθηκε ένας να μου πει τι είναι αυτά που λες. Εγώ έχω δεχτεί πόλεμο".

Για το ότι υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση –πρωτόδικη- για τις απόψεις του:

"Με ελαφρυντικά. Να πείτε στο συνεργάτη σας να αποδείξει πότε μπήκε το πρόστιμο 5.000 ευρώ. Είναι πρωτόδικη η απόφαση και έχω κάνει έφεση. Δεν έχει τελεσιδικήσει".

Στην ανακοίνωση του που αναφέρει για "γονέας Α και Β" και ότι οι γονείς πρέπει να μην είναι του ίδιου φύλου:

"Τα παιδιά δεν είναι για πειράματα, πρέπει να μεγαλώνουν με μητέρα και πατέρα, να έχουν τα πρότυπα τα σωστά. Είμαι υπέρ να υιοθετούν παιδιά, ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Διαφώνω σε αυτό γιατί τα παιδιά δεν είναι για πειράματα. Δεν είμαι υπέρ να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες. Μιλάω για τη φυσιολογικότητα. Είχα κάνει τη δήλωση ότι αυτό που πάει να γίνει σε ανήλικα παιδιά (σ.σ. για αλλαγή φύλου), το θεωρώ έγκλημα.

Στο πρόσφατο δικαστήριο που είχα αυτό που ειπώθηκε από την αντίπαλη πλευρά, από μια ψυχολόγο, επειδή πήγε να περάσει χύμα το νομοσχέδιο, η ψυχολόγος είπε πως αναγκάστηκαν στη βουλή να φτιάξουν μια επιτροπή που να συνομιλησει με αυτά τα ανήλικα παιδιά".

Για το ότι λέει ότι ο καθένας δεν μπορεί ότι κάνει στην κρεβατοκάμαρά του να το κάνει και δημόσια:

"Και για τα "κανονικά" ζευγάρια αυτό που λέω είναι στην κρεβατοκάμαρα του να κάνει ότι θέλει. Αυτό που βλέπω ότι είναι λάθος είναι ότι κάποιοι προτάσσουν τη σεξουαλική τους προτίμηση".

Αν θα ανακαλούσε κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει όπως για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

"Γιατί είναι ακραία; Τον οποίο σέβομαι και τον εκτιμώ ως αθλητή".

Αυτές οι δηλώσεις σας είχαν θεωρηθεί ως ρατσιστικές και τις ασπαζόταν και η Χρυσή Αυγή;

"Δεν είχα καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και το έχω ξεκαθαρίσει"

Ήταν ρατσιστική αυτή η δήλωση σας;

"Δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή μου. Στην αναφορά μου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και τη συγκεκριμένη φωτογραφία είπα ότι θα μπορούσε στη θέση του Αντετοκούνμπο να είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς, γιατί γιορτάζουμε μια εθνική γιορτή".

Γιατί επειδή είναι λευκοί;

"Είναι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι που μπήκαν στις φωτογραφίες".

Εμένα με τιμάει περισσότερο ένα παιδί που δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα και χαίρομαι να σηκώνει την ελληνική σημαία ο Αντετοκούνμπο... παρά ο Τσιτσιπάς, με κάνει ποιο περήφανο;

"Θεωρώ και θεώρησα εκείνη τη στιγμή ότι γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης, έπρεπε να μπει κάποιος Έλληνας και σε αυτό τοποθετήθηκα".

Δεν είναι Έλληνας ο Αντετοκούνμπο;

"Ο Αντετοκούνμπο βασικά με όλο μου το σεβασμό και την εκτίμηση που του έχω, έχει πει ο ίδιος έχει πει ότι είμαι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός. Δεν το έχω πει εγώ".

Όπως υπάρχουν και Ελληνοαυστραλοί, Ελληνοκαναδοί;

"Σας λέω για το συγκεκριμένο περιστατικό. Το ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανδρώθηκε, καταξιώθηκε, νιώθει Έλληνας, δε διαφωνεί κανείς, δεν το απαγορεύει κανείς. Είμαστε στην εποχή του τσουβαλιάσματος, κάτι που προέρχεται από την ακροαριστερή πλευρά και θέλει όλοι να είναι στον ίδιο ντουρβά".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ