ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσέφεριν: "Το Champions και το Europa League πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 3 Αυγούστου"

UEFA President Aleksander Ceferin delivers his speech during the 43rd UEFA congress in Rome, Thursday, Feb. 7, 2019.  As the only candidate for election, FIFA President Gianni Infantino is set to serve four more years as the leader of soccer's governing body. (AP Photo/Gregorio Borgia)
UEFA President Aleksander Ceferin delivers his speech during the 43rd UEFA congress in Rome, Thursday, Feb. 7, 2019. As the only candidate for election, FIFA President Gianni Infantino is set to serve four more years as the leader of soccer's governing body. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν υποστήριξε πως τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής Final Eight ή Final Four.

Μία νέα διάσταση στην ολοκλήρωση της εφετινής σεζόν έδωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυo " ZDF". Ο Σλοβένος παράγοντας υποστήριξε πως τόσο το Champions League όσο και το Europa League θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Final Eight ή Final Four. Ουσιαστικά, η 3η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να μην υπάρξει τεράστιο αντίκτυπο στην επόμενη σεζόν.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως "πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, τόσο το Champions League όσο και το Europa League. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που ζούμε, επομένως πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες και στις ώρες των αγώνων. Μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε ίδιες ώρες και ημέρες με τα τοπικά πρωταθλήματα. Αν η κρίση περιοριστεί νωρίτερα, τότε μπορεί να ξεκινήσουμε συντομότερα".

Για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις από εδώ και στο εξής ξεκαθάρισε ότι "μ πορεί να παίξουμε με το τωρινό σύστημα ή μπορεί να πάμε στη λογική ενός αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ως ιδέα ένα Final Eight ή ένα Final Four. Η μοναδική λάθος απόφαση που θα περνάμε αυτό το διάστημα θα ήταν να συνεχίσουμε κανονικά, καθώς μ' αυτό τον τρόπο θα θέταμε σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και των διαιτητών. Ωστόσο, αν βρεθούμε σε ασφαλείς συνθήκες, τότε δεν θα υπάρχει θέμα. Ο αθλητισμός μάς δίνει ενέργεια. Χρειαζόμαστε τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο είναι μία σοβαρή βιομηχανία, παίζει ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και οι ποδοσφαιριστές έχουν τον ρόλο των ιατρών και των νοσηλευτών".

Για το πότε αναμένεται να ξαναρχίσει η σεζόν, σχολίασε πως "έχουμε διαφορετικά πλάνα ανάλογα με το πότε θα ξαναρχίσει η σεζόν. Είτε τον Μάιο, είτε τον Ιούνιο, είτε τον Ιούλιο, είτε και ποτέ αν δεν καταστεί εφικτό. Υπάρχει μία ομάδα εργασίας μεταξύ της UEFA, των Λιγκών και των συλλόγων. Αν οι αρχές δεν μας το επιτρέψουν, δεν θα παίξουμε. Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις κάθε χώρας. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών".

Θυμίζουμε πως η UEFA απείλησε με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσες λίγκες διέκοψαν απότομα το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσμα η βελγική λίγκα να αλλάζει τα πλάνα της, περιμένοντας ουσιαστικά την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ