ΗΠΑ

Τρέλα για το Super Bowl: Στα 8.000 δολάρια το φθηνότερο εισιτήριο

Ο αμυντικός της Cansas City, Κρις Τζοουνς
Ο αμυντικός της Cansas City, Κρις Τζοουνς @2023 REED HOFFMANN/AP IMAGES

Ο επικείμενος τελικός του Super Bowl μεταξύ των Κάνσας Σίτι Τσιφς του Καρλαύτη και των Σαν Φραντσίσκο 49ers προκαλεί παροξυσμό στο φίλαθλο κοινό των ΗΠΑ, με τη ζήτηση να είναι τέτοια που το πιο φθηνό εισιτήριο στοιχίζει πλέον 8.000 δολάρια.

Ο επικείμενος τελικός του Super Bowl μεταξύ των Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη και των Σαν Φραντσίσκο 49ers προκαλεί παροξυσμό στο φίλαθλο κοινό των ΗΠΑ, με τη ζήτηση να είναι τόσο μεγάλη που το πιο φθηνό εισιτήριο να στοιχίζει πλέον 8 χιλιάδες δολάρια.

Στην Γηραιά Ήπειρο, το ποδόσφαιρο είναι ο αδιαφιλονίκητος "βασιλιάς των σπορ" και τα ματς που συγκεντρώνουν χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού δεν είναι άλλα από τους τελικούς του Champions League και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ίδια ώρα ωστόσο, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επικρατεί μία εντελώς διαφορετική κουλτούρα όπου το ποδόσφαιρο (soccer) δεν είναι στα πρώτα αθλήματά τους, με το γεγονός που αναντίρρητα καθηλώνει το κοινό να είναι κάθε χρόνο τελικός του Super Bowl.

A flag celebrating the most recent Kansas City Chiefs Super Bowl win is waved after they scored a touchdown against the Chicago Bears during the first half of an NFL football game, Sunday, Sept. 24, 2023 in Kansas City, Mo. (AP Photo/Reed Hoffmann)
A flag celebrating the most recent Kansas City Chiefs Super Bowl win is waved after they scored a touchdown against the Chicago Bears during the first half of an NFL football game, Sunday, Sept. 24, 2023 in Kansas City, Mo. (AP Photo/Reed Hoffmann) @2023 REED HOFFMANN/AP IMAGES

Το ίδιο σκηνικό απόλυτης τρέλας ισχύει και φέτος, με τους πρωταθλητές Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη να φιλοδοξούν να κερδίσουν τον τίτλο για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια απέναντι στους Σαν Φραντσίσκο 49ers (που έχουν ήδη ηττηθεί το 2020 από τον αντίπαλό τους) και τη ζήτηση για αυτό τον αγώνα από πλευράς κόσμου να είναι τεράστια.

Η πολυδιαφημισμένη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τη νύχτα μεταξύ της Κυριακής 11ης και της Δευτέρας 12ης Φεβρουαρίου, στις 01:30 ώρα Ελλάδας, με τους φιλάθλους να έχουν τέτοια δίψα να βρεθούν στις εξέδρες του "Allegiant Stadium" (χωρητικότητας 72.000 θεατών) στη Νεβάδα ώστε να πληρώνουν όσο-όσο.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα "Calcio e Finanza", το φθηνότερο πλέον εισιτήριο για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει διά ζώσης τον μεγάλο αγώνα του NFL, κοστίζει αυτή τη στιγμή 8 χιλιάδες δολάρια (περίπου 7,400 ευρώ), ενώ οι οπαδοί των δύο ομάδων που θα ταξιδέψουν στη Νεβάδα από το Κάνσας Σίτι και το Σαν Φραντσίσκο θα κληθούν να καλύψουν από την τσέπη τους μία αύξηση κατά 20% της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων σε σύγκριση με τις "κανονικές" τιμές.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ