ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τόκιο 2020: Ο Μπαχ έφτασε στην Ιαπωνία, τα δεδομένα για την παρουσία θεατών

Η άφιξη του Τόμας Μπαχ στο Τόκιο
Η άφιξη του Τόμας Μπαχ στο Τόκιο 2021 EUGENE HOSHIKO, POOL/ AP PHOTO

Σύσκεψη με την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 με βασικό θέμα την παρουσία κόσμου στα γήπεδα αναμένεται να έχει ο Τόμας Μπαχ, ο οποίος έφτασε στην Ιαπωνία και παραμένει σε καραντίνα.

Στο Τόκιο βρίσκεται πια ο Τόμας Μπαχ όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ακολούθησε κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Τι προβλέπει αυτό; Μοριακό τεστ κατά την άφιξη, διαμονή σε ξεχωριστό χώρο του αεροδρομίου και φυσικά καραντίνα μέχρι να γίνει και το δεύτερο τεστ.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Τόμας Μπαχ δεν θα έχει συζητήσεις με τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, αφού υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα να κανονιστούν.

Το βασικότερο όλων είναι εάν και πόσοι θεατές θα βρίσκονται στους αγώνες. Η Ιαπωνία εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα.

Αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Όπως σας έχουν ενημερώσει ήδη το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες, αλλά μειωμένος σε σχέση με όσα είχαν εξαγγελθεί πριν από λίγους μήνες.

Ο μέγιστος αριθμός θεατών θα μειωθεί στις 5.000 από τις 10.000, ενώ θα επιτρέπεται μάξιμουμ το 50% σε μικρότερες εγκαταστάσεις. Από εκεί και πέρα θα απαγορευτεί η παρουσία θεατών τις βραδινές ώρες και για αυτό υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα προγράμματα των αγώνων.

Οι διοργανωτές θέλουν τα βαριά χαρτιά των αγώνων να διεξαχθούν με κόσμο στις εξέδρες και για αυτό μπορεί να έχουμε αλλαγές ακόμα και την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 23 Ιουλίου και κρατούν μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Σίγουρα, όσοι έχουν αναμειχθεί με αυτούς τους Αγώνες σε οργανωτικό επίπεδο θα θυμούνται για καιρό αυτή την εμπειρία...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ