Το κούρεμα του Σοφοκλή

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ξύρισε το κεφάλι του και ο Γιαννάκης ζητάει το...παιχνίδι μας κόντρα στη Γερμανία (9.30πμ, την Τρίτη) Νοβίτσκι: Σεβασμός στην Ελλάδα
H δεύτερη μονομαχία για την Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται προ των πυλών. Κι οι Έλληνες μπασκετμπολίστες, αν διαβάσατε και το blog του Βασίλη Σπανούλη, είναι αποφασισμένοι να παρουσιαστούν τελείως διαφορετικοί σε σχέση με την πρεμιέρα.
Κι αν οι Γερμανοί αποφάσισαν να δείξουν το μαχητικό τους πνεύμα πριν από την έναρξη των Αγώνων με το ομαδικό τους κούρεμα (και την εμφάνιση των ολυμπιακών κύκλων στην κεφαλή τους), το κούρεμα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη είναι η ελληνική απάντηση!
Ο “Σόφο” ξύρισε το κεφάλι του και ετοιμάζεται με look Μουντομπάσκετ 06 να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μονομαχία της Τρίτης. Σε όψη, τουλάχιστον, ο Έλληνας σέντερ είναι …τρομακτικός. Όπως έλεγε πάντως το σκάουτινγκ, ο “Σόφο” ταιριάζει στο στυλ του παιχνιδιού των Γερμανών και θα χρειαστεί σε αρκετά μεγάλα διαστήματα του ματς για να κάνει την διαφορά. Προβλέπονται μεγάλες κόντρες (και σπρωξίματα) με τον Κάμαν, τον Φέμερλινγκ και τους υπόλοιπους δεινόσαυρους της γερμανικής ομάδας.
Ο σεβασμός του Νοβίτσκι
Την ίδια ώρα ο Ντιρκ Νοβίτσκι δήλωνε ότι “σέβεται απόλυτα την ελληνική ομάδα, γιατί παίζει με μυαλό αλλά και καρδιά” ευχαρίστησε το ελληνικό κοινό για το ζεστό χειροκρότημα στο προολυμπιακό τουρνουά, δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπογραμμίσει ότι η ομάδα του θα…κυνηγήσουν με πάθος τη νίκη. Δεν έχει άδικο. Αν οι Γερμανοί κάνουν το 2/2 βάζουν πλώρη για πρόκριση στους “8”.
Γιαννάκης: “Το παιχνίδι μας”
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μιλώντας για την αναμέτρηση με τους Γερμανούς τόνισε: ”
Είναι ένας αγώνας κρίσιμος και για τις δύο ομάδες. Όχι μόνο για εμάς.
Υπάρχει πίεση, αλλά πίεση υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια όταν μιλάμε γι’ αυτό το επίπεδο. Το παν είναι να έχουμε ηρεμία και μέσα από τα παιχνίδια να αυξήσουμε την ταχύτητά μας σταδιακά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι“.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής από την πλευρά του ανέφερε: ”
Μετά την απογοητευτική εμφάνιση της πρεμιέρας έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα που πρέπει να κερδίσουμε, γιατί είναι κλειδί για την πρόκριση. Έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα να ξεπερνάμε μια ήττα και μια άσχημη εμφάνιση“.
Αναφορικά με την αντίπαλο της Εθνικής στον αγώνα της Τρίτης σχολίασε: ”
Η Γερμανία δεν είναι μόνο ο Νοβίτζκι. Είναι μια καλή ομάδα και η καλύτερη απόδειξη είναι το γεγονός ακριβώς ότι έχει φτάσει ως εδώ“.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και επισήμανε στους παίκτες του τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με την Ισπανία.
Από κει και πέρα η τελευταία συνάντηση με την Γερμανία ήταν στις 15 Αυγούστου του 2006 στην Κίνα για το “Κύπελλο Στάνκοβιτς” όπου η Ελλάδα είχε κερδίσει με 84-47. Η σύνθεση της Εθνικής σε αυτό το παιχνίδι ήταν: Κακιούζης 8, Χατζηβρέττας 4, Παπαδόπουλος 11, Φώτσης 10, Παπαλουκάς 4, Ντικούδης 9, Τσαρτσαρής 7, Ζήσης 4, Σπανούλης 12, Διαμαντίδης 5, Βασιλόπουλος 3, Σχορτσιανίτης 7, Μαυροκεφαλίδης.