ΑΕΚ

Τα συλλυπητήρια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και της οικογένειας της ΑΕΚ για τον θάνατο της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ

INTIME

Η Διεύθυνση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και η Οικογένεια της ΑΕΚ εξέφρασαν συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της βυζαντινολόγου – ιστορικού Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών σκορπώντας τη θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους οικείους της. Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που στεγάζεται στην Allwyn Arena και η οικογένεια της ΑΕΚ εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον χαμό της.

Στη μακρά επιστημονική διαδρομή της είχε αποδεχθείνα αναλάβει την προεδρία της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού το 2018.

Η Διεύθυνση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζουν βαθύτατη θλίψη και οδύνη για την απώλεια της κορυφαίας βυζαντινολόγου-ιστορικού Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.

Η εκλιπούσα υπήρξε μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες παγκοσμίως, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (1967), αλλά και ως η πρώτη πρύτανης (1976).

Ανάμεσα στα πεπραγμένα της μακράς και σημαντικής επιστημονικής αλλά και κοινωνικής της διαδρομής, ήταν και η αποδοχή της πρότασης για την ανάληψη της προεδρίας της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού το 2018. Θα την ευγνωμονούμε πάντα και θα τιμούμε τη μνήμη της“, είναι το μήνυμα από το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ