SPECIAL OLYMPICS

Τα ελληνικά μετάλλια των Special Olympics

Τα ελληνικά μετάλλια των Special Olympics

Δείτε τις γαλανόλευκες επιτυχίες των Special Olympics, με τον Αλέξανδρο Στουπάκη να ξεχωρίζει κερδίζοντας τέσσερα χρυσά μετάλλια.

Τέσσερα χρυσά μετάλλια χάρισε στην Ελλάδα ο Αλέξανδρος Στουπάκης, ο οποίος διέπρεψε στην κατηγορία 90κ. στη Δυναμική Αρση Βαρών. Ο 18χρονος αθλητής πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις με 160κ. βαθύ κάθισμα (squat), 102,5κ. πάγκο (bench), 170κ. δυναμική αρση (dead lift) και 432,5κ. σύνολο.

Αλλά τέσσερα μετάλλια, στο ίδιο αγώνισμα πήρε ο Χρήστος Σουβαλιώτης. Ο Ελληνας αθλητής κατάκτησε ένα χρυσό και τρία χάλκινα. To χρυσό στο βαθύ κάθισμα (squat) σηκώνοντας 125 κιλά, ενώ τα χάλκινα ήρθαν στoν πάγκο (bench press) με 80 κιλά, τη δυναμική άρση (deadlift) με 150 κιλά και το σύνολο 355 κιλά.

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ομάδα βόλεϊ, η οποία στο μικρό τελικό της Division2 επικράτησε 2-1 σετ της Ιαπωνίας. Το ελληνικό συγκρότημα κατέκτησε την τρίτη θέση, αν και ηττήθηκε στο πρώτο σετ με 25-22. Με το ίδιο σκορ πήρε το δεύτερο, ενώ στο τάι μπρέικ έκανε περίπατο αφού επιβλήθηκε με 15-6.

O χορός των μεταλλίων καλά κρατεί για την ελληνική ομάδα της ιππασίας, καθώς μετά το σημερινό πρόγραμμα οι αθλητές της χώρας κατάκτησαν τέσσερα μετάλλια (συνολικά η συγκομιδή για την Ελλάδα έφτασε τα 12 μετάλλια).

Ο Παναγιώτης Πολίδης πήρε το χρυσό στην κατηγορία Working Trails CI_03. Δεύτερη ήταν η Νιόβη Δρυμούση στην κατηγορία Working Trails CS_2 και ο Νίκος Παγάνης στην κατηγορία Working Trails CΙ_01. Το τέταρτο μετάλλιο της μέρας, το κατέκτησε η Χρυσάνθη Χατζηεμμανουήλ, η οποία κατετάγη τρίτη στην κατηγορία Working Trails CΙ_07.

Η αυλαία των αγώνων στο κάνοε καγιάκ έπεσε με τους Ελληνες να πανηγυρίζουν έξι μετάλλια. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Εξαρχόπουλος-Τσιγάντες (ΚΤ 200μ. doubles ηλικιών 16-23), Σιδέρη-Μαχαίρα (ΚΤ 200μ doubles, ηλικιών 16-21), Ξυπόλητος- Αραμπατζίεν (ΚΤ 200μ.doubles, ηλικιών +30). Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αντωνιάνα Μαχαίρα (ΚΤ 200μ. racesingles ηλικιών 16-21), Σωτήρης Ξυπόλυτος (KT200μ. racesingles ηλικιών +30), Μιχάλης Ρούσσος (ΚΤ 200μ. racesingles ηλικιών 16-21).

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε η ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου 11-a side. Στον τελικό ηττήθηκε 6-1 από μία πολύ καλύτερη ομάδα, την Βραζιλία.

Ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων κολυμβητών κατά την προτελευταία ημέρα στο κλειστό Ολυμπιακό κολυμβητήριο. Η Μαρία Μωραΐτη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη κατηγορία (FO4) στα 100μ. πρόσθιο γυναικών, ενώ στα 25 μ. ελεύθερο η Μικαέλα Κορκίδη, κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Διονύσης Βουκελάτος κατάκτησε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο τένις (χάλκινο), καθώς επικράτησε μετά από συγκλονιστικό αγώνα του Αμερικανού, Λούκας Μπλάτελ με 2-1 (5-3, 2-4, 7-4).

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ