ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα έρχονται στο προσκήνιο ενόψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Τόμας Μπαχ στη Χιροσίμα πριν απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Τόμας Μπαχ στη Χιροσίμα πριν απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 EUGENE HOSHIKO, POOL)/AP IMAGES

Η ένωση Human Rights Watch καλεί τη ΔΟΕ να πιέσει την κινεζική κυβέρνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο (04-20/02).

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα έρχονται ξανά στην επικαιρότητα αφού η ένωση Human Rights Watch ζητά από τη ΔΟΕ να ασκήσει πιέσεις ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο (04-20/02).

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε η Σόφι Ρίτσαρντσον. Η διευθύντρια της HRW στην Κίνα με δηλώσεις της έθεσε όλους τους εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους.

"Απομένουν μόνο τρεις μήνες μέχρι τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, αλλά οι εταιρείες που τους χορηγούν, σιωπούν για το πώς ασκούν επιρροή για να αντιμετωπίσουν το φρικτό ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας.

Αυτές οι εταιρείες χάνουν την ευκαιρία να επιδείξουν τη δέσμευσή τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και κινδυνεύουν να συνδεθούν με Ολυμπιακούς Αγώνες που αμαυρώνονται από λογοκρισία και καταστολή" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ουσιαστικά από που ζητά από τη ΔΟΕ είναι να αναγνωρίσει ότι η Κίνα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα κάτι που είναι αντίθετο με τα όσα πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

TAGS ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ