ΕΛΛΑΔΑ

Σύζυγος Συκάρη: "Σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό"

Σύζυγος Συκάρη: "Σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό"

Η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη, Καλλιόπη μίλησε για τον αγαπημένο της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ενώ κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι. Μεταξύ άλλων είπε πως ήταν το καλύτερο τέλος και αν ο ίδιος αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών τα ξημερώματα της Τρίτης (12/4) ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης, ενώ κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι. Ο ορειβάτης ένιωσε μια αδιαθεσία ενώ κατέβαινε το βουνό, και απεβίωσε ενώ βρισκόταν σε ύψος 7.400μ, σύμφωνα με πηγές. Ο Έλληνας ορειβάτης μαζί με τον οδηγό του , Dawa Sherpa, σκαρφάλωσαν το βουνό ύψους 8.167μ, τη Δευτέρα.

Η σύζυγός του, Καλλιόπη, μιλώντας στον Alpha, αποκάλυψε πως είχε αντιληφθεί ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ για τον θάνατό του είπε πως ήταν το καλύτερο τέλος για τον ίδιο, καθώς θα ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο σημείο.

"Εγώ θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκεί. Άλλωστε, ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό", είπε η ίδια.

Για το αν είχε αντιληφθεί την κατάστασή του, τόνισε: "Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε 'δεν είμαι καλά' και οτι 'είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος'. Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και για αυτό έφυγε".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ