ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Συντετριμμένοι οι γονείς του 19χρονου - "Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν"

Δολοφονία Άλκη: Συντετριμμένοι οι γονείς του 19χρονου - "Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν"

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μίλησαν στην ΕΡΤ3 και εμφανώς συντετριμμένοι δήλωσαν πως δεν κρατούν κακία σε κανέναν, καθώς οι δράστες είναι παιδιά χωρίς αγάπη.

Μία συνέντευξη ιδιαίτερα συγκινητική παραχώρησαν στην ΕΡΤ3 οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη. Μεταξύ άλλων ανέφεραν πως δεν κρατούν κακία σε κανέναν και ζητούν δικαίωση και όχι εκδίκηση. Τόνισαν πως οι δράστες είναι παιδιά χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από τις οικογένειές τους, ενώ έστειλαν δυνατό μήνυμα συμφιλίωσης.

"Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει για καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας. Αν το σπάσεις με λερωμένα χέρια το ξαναδημιουργείς. Πρέπει να βρεθεί ένα φάρμακο που θα το βρει η κυβέρνηση, θα το βρει όλος ο κόσμος μαζί ενωμένος. Πιστεύω θα κάνει τη δουλειά της η πολιτική, η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Πρέπει να λυθεί για το καλό όλης της κοινωνίας" δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του 19χρονου, που έφυγε από τη ζωή.

"Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν"

"Και εγώ και ο σύζυγος δεν κρατάμε κακία σε κανέναν, εγώ προσωπικά αυτή την στιγμή δεν έχω συναισθήματα. Εύχομαι καμία άλλη μανούλα να μην βρεθεί στη θέση μου. Μίλησα από το βράδυ με τον Άλκη, 19:30 με κάλεσε ο ίδιος για να δει τι κάνω. Συζητήσαμε, τελείωσε το δίαβασμα, την 1η του μήνα έδινε μάθημα. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Είπε ότι θα βγει για μία βόλτα και θα γυρίσει σπίτι. Με ειδοποίησε ο κουνιάδος για το γεγονός, δεν το πίστευα, είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια" ανέφερε η μητέρα του Άλκη όταν πήρε τον λόγο.

"Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα δεν μπορώ να απαντήσω σε καθέναν ξεχωριστά. Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα του Τόσκο, μας συλλυπήθηκε όλη η οικογένεια. Είναι αδύνατο να μιλήσω με όλους. Δεν κρατάω κακία, καταλαβαίνω ότι αυτά τα παιδιά έζησαν χωρίς αγάπη, ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους. Κάτι που υπάρχει στη δική μας οικογένεια" συμπλήρωσε στη συνέχεια η μητέρα του Άλκη.

"Θέλω το γεγονός αυτό να ενώσει την πόλη"

Ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου ζήτησε γι' ακόμη μία φορά να γίνει το φιλικό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη: "Εγώ είμαι ΠΑΟΚ και είμαι και Άρης και δεν το λέω για λόγους υστεροφημίας. Θέλω το γεγονός αυτό να ενώσει όλη την πόλη, την πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ. Ήμαρτον. Δεν είναι οι ομάδες, είναι όλος ο κόσμος. Πρέπει να αλλάξει η ψυχοσύνθεση του κόσμου.

Έκανα την πρόταση για Άρη και ΠΑΟΚ συμφιλιωμένοι όλοι οι οπαδοί. Και οι παίκτες και οι δύο πρόεδροι. Να κάτσουν μαζί, να δουν τον αγώνα. Να χειροκροτήσει ο κόσμος και τις δύο ομάδες, ανεξαρτήτος αποτελέσματος. Στέλνουμε μήνυμα αγάπης σε όλες τις κατευθύνσεις, φτάνει πια".

"Ο Άλκης ήξερε μόνο να αγαπά"

Μάλιστα, τόνισε πως η σύζυγός του στάθηκε πιο δυνατή και τον στήριξε: "Η γυναίκα μου αποδείχθηκε πιο δυνατή από έναν αξιωματικό. Με στήριξε, με στηρίζει και παίρνω τη δύναμη. Μετά από τις πρώτες μέρες που ήμουν φορτισμένος, νιώθω τον Άλκη μέσα μου".

Τέλος, η μητέρα του Άλκη ευχήθηκε ο γιος της να είναι το τελευταίο θύμα: "Να κλείσει ο κύκλος αίματος, να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα. Ο Άλκης θα έστελνε αγάπη. Και εμείς οι γονείς μέσα στα σχολεία, στις οικογένειες, παντού. Ο Άλκης ήξερε μόνο να αγαπά και αυτό ζητούσε".

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ