NFL

Super Bowl: Ο θρυλικός Tom Brady στα 43 του κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημα, 31-9 οι Buccaneers τους Chiefs

Super Bowl: Ο θρυλικός Tom Brady στα 43 του κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημα, 31-9 οι Buccaneers τους Chiefs
Ο Tom Brady σήκωσε το πρωτάθλημα με τους Tampa Bay Buccaneers @2021 ASHLEY LANDIS / ASSOCIATED PRESS

Ο μύθος Tom Brady, ο GOAT του NFL έκανε και πάλι το θαύμα του, κατακτώντας το 7ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Οι Tampa Bay Buccaneers διέλυσαν με 31-9 τους Kansas City Chiefs στο Super Bowl LV.

Τα λόγια έχουν στερέψει γι' αυτόν τον αθλητή. Τα όσα έχει πετύχει στην τεράστια καριέρα του είναι ασύλληπτα, μοναδικά, ανεπανάληπτα. Ο Tom Brady είναι μύθος, είναι θρύλος, είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, κάνοντας πράγματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους στα 43 του χρόνια.

Ο quarterback των Tampa Bay Buccaneers κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημα της ανυπέρβλητης καριέρας του, συμμετέχοντας στον 10ο τελικό, με την ομάδα του να διαλύει στο Raymond James Stadium με 31-9 τους Kansas City Chiefs στο πλαίσιο του Super Bowl LV.

Κόντρα στα προγνωστικά και στη λογική, απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές του επίσης εκπληκτικού Patrick Mahomes, ο οποίος στα 25 του θεωρείται ο διάδοχός του Brady, οι Buccaneers έκαναν ένα εκπληκτικό παιχνίδι και πήραν τα σκήπτρα. Η ομάδα που πέρυσι είχε ρεκόρ 7-9, φέτος βρέθηκε στον θρόνο του NFL, έχοντας στο ρόστερ της τον αθλητή εκείνον που έκανε για μια 20ετία καριέρα στους New England Patriots.

O Buccaneers διέψευσαν τους πάντες, ήταν το αουτσάιντερ, έπαιζαν κόντρα σε μια ομάδα που φέτος έκανε μια εξαιρετική πορεία, λίγοι περίμεναν ότι οι Chiefs θα ηττηθούν, αλλά ο Tom Brady, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών έκανε και πάλι αυτό που έμοιαζε αδύνατο, αποδεικνύοντας ότι είναι ζωντανός θρύλος, διανύοντας την 5η δεκαετία της ζωής του.

Ο Μπρέιντι κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη για 5η φορά, που αποτελεί ρεκόρ. Παράλληλα, ήταν η πρώτη φορά που ήταν διαιτητής γυναίκα, η Σάρα Τόμας, τον εθνικό ύμνο τραγούδησαν ο τραγουδιστής της κάντρι μουσικής, Έρικ Τσερτς και η τραγουδίστρια της R&B Τζαζμίν Σάλιβαν, ενώ η νεαρή ποιήτρια, Αμάντα Γκόρμαν, γνωστή και από την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του Τζον Μπάιντεν, πριν το "πέταγμα" του νομίσματος απήγγειλε ένα ποίημα. Τον αγώνα παρακολούθησαν 25.000 θεατές, ανάμεσά τους 7.500 επιλεγμένοι μεταξύ του προσωπικού υγείας.

ΟΙ BUCCANEERS ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ

Ο αγώνας ήταν... μονόλογος για τους Buccaneers, οι οποίοι κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τον Mahomes, να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό τους Hill και Kelce και να φτάσουν εντέλει σε μια νίκη που μετατράπηκε σε... πάρτι. Όχι μόνο διέψευσαν τα προγνωστικά, αλλά κατάφεραν να επικρατήσουν με 31-9, ο θρίαμβός τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Οι Chiefs προηγήθηκαν με 3-0 με field goal, για να ακολουθήσει η καταιγίδα. Το πρώτο touchdown με τον Gronkowski από τον Brady και με 7-3. Στην δεύτερη περίοδο, ξανά ο Brady βρήκε τον Gronkowski και 14-3 για τους Buccaneers που είχαν πλέον τον απόλυτο έλεγχο. Οι Chiefs ήταν από νωρίς στα σχοινιά και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν ποτέ. Λύγισαν...

Με ένα δεύτερο field goal μείωσαν σε 14-6, αλλά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Brady βρήκε τον Brown, τρίτο touchdown και 21-6. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι, οι Tampa Bay Buccaneers ήταν για τα καλά σε θέση οδηγού και είχαν τα φόντα και την εμπειρία να μην επιτρέψουν στο Kansas να επιστρέψει ποτέ στη διεκδίκηση του αγώνα.

Οι Chiefs με ένα ακόμη field goal μπόρεσαν να μειώσουν σε 21-9, αλλά μέχρι εκεί. Σε ολόκληρο το ματς δεν έκαναν ούτε ένα touchdown, η άμυνα των Buccaneers ήταν για σεμινάριο. Ο Brady βρήκε τον Fournette για το 28-9 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, δεν υπήρχε γυρισμός.

Με ένα field goal στην τελευταία περίοδο διαμορφώθηκε και το τελικό 31-9. Ο Brady και η παρέα του βρέθηκαν στην κορυφή. Ο ίδιος δήλωσε, ;όταν σήκωνε το βαρύτιμο τρόπαιο, ότι θα επιστρέψει και ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει. Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι σε θέση στα 44 του χρόνια να βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση για το 8ο πρωτάθλημα...

@2021 Ashley Landis / Associated Press

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ