SUPER BOWL 2023

Super Bowl: Kansas City Chiefs και Philadelphia Eagles αναζητούν την επιστροφή στην κορυφή

O quarterback των Philadelphia Eagles, Τζάλεν Χερτς, κόντρα στους Kansas City Chiefs
O quarterback των Philadelphia Eagles, Τζάλεν Χερτς, κόντρα στους Kansas City Chiefs 2021 MATT ROURKE / AP PHOTO

Το 57ο Super Bowl διεξάγεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2, 01.30) με τους Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη να αντιμετωπίζουν τους Philadelphia Eagles.

Η ώρα της στέψης στο NFL έφτασε. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2, 01.30, COSMOTE SPORT 3HD) οι Kansas City Chiefs θα αντιμετωπίσουν τους Philadelphia Eagles στο 57ο Super Bowl.

Ο μεγάλος τελικός έχει και έντονο το ελληνικό στοιχείο αφού σε αυτόν συμμετέχει με τη φανέλα των Chiefs ο Γιώργος Καρλαύτης, ο οποίος δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 22 του χρόνια θέλει να μπει στη λίστα των Ελλήνων που έχουν κατακτήσει την κορυφή στο NFL.

Ο Γιώργος Καρλαύτης με τη φανέλα των Kansas City Chiefs
Ο Γιώργος Καρλαύτης με τη φανέλα των Kansas City Chiefs 2023 REED HOFFMANN / AP PHOTO

Δίχως αμφιβολία συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι Άντι Ρέιντ. Μετά από 14 χρόνια στον πάγκο των Eagles, ο 64χρονος κόουτς κάθεται από το 2013 σε εκείνον των Chiefs τους οποίους οδήγησε στον τίτλο το 2019.

Στην αντίπερα όχθη ο Νικ Σιριάνι στη δεύτερη χρονιά του ως προπονητής των Eagles θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Οι δύο ομάδες έφτασαν στο Super Bowl έχοντας ακριβώς το ίδιο ρεκόρ στην κανονική περίοδο (14-3). Αμφότερες πέρασαν τον πρώτο γύρο των playoffs δίχως αγώνα.

Οι Kansas City Chiefs πέρασαν στο δεύτερο γύρο το εμπόδιο του Jacksonville με 27-20 και στον ημιτελικό επιβλήθηκαν 23-20 του Cincinnati παίρνοντας την πρόκριση για το Super Bowl.

Με τη σειρά τους οι Philadelphia Eagles επικράτησαν των Giants 38-7 και στον ημιτελικό συνέτριψαν 31-7 το San Francisco.

Η ιστορία των αναμετρήσεων

Αυτή είναι η δέκατη φορά που οι Kansas City Chiefs θα αναμετρηθούν με τους Philadelphia Eagles στην ιστορία του NFL. Η πιο πρόσφατη από αυτές ήταν τον Οκτώβριο του 2021 όταν οι Chiefs είχαν επικρατήσει με 42-30.

Με αυτή την επικράτηση απέκτησαν και προβάδισμα στις μεταξύ τους μονομαχίες αφού μετρούν πέντε νίκες έναντι τεσσάρων των αντιπάλων τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Kansas City Chiefs μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες στις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Οι τίτλοι που αναζητούν και η χρυσή βίβλος

Οι Chiefs, οι οποίοι φτάνουν στο τέλος της διαδρομής για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία διεκδικούν τον τρίτο τίτλο της ιστορίας τους, έπειτα από εκείνους του 1969 και του 2019.

Οι Philadelphia Eagles κατακτούν την πρόκριση στο παιχνίδι που κρίνει τον τίτλο για τέταρτη φορά. Σήκωσαν το τρόπαιο το 2017, όταν επικράτησαν των πολυνικών του θεσμού, New England Patriots.

Ακριβώς από κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους τίτλους όλων των ομάδων στην ιστορία του NFL, όσο και εκείνους που έχουν κατακτήσει από την καθιέρωση του Super Bowl του 1966.

TAGS SUPER BOWL 2023 NFL MEDIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ