ΚΟΣΜΟΣ

Super Bowl: Η στιγμή των πυροβολισμών μετά την παρέλαση - Νεκρή μία γυναίκα, πολλοί οι τραυματίες

Police clear the area following a shooting at the Kansas City Chiefs NFL football Super Bowl celebration in Kansas City, Mo., Wednesday, Feb. 14, 2024. Multiple people were injured, a fire official said.(AP Photo/Reed Hoffmann)
Police clear the area following a shooting at the Kansas City Chiefs NFL football Super Bowl celebration in Kansas City, Mo., Wednesday, Feb. 14, 2024. Multiple people were injured, a fire official said.(AP Photo/Reed Hoffmann) @2024 REED HOFFMANN/AP IMAGES

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη από το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε μετά την παρέλαση για την κατάκτηση του Super Bowl στο Κάνσας Σίτι.

Το αιματοκύλισμα που σημειώθηκε την Τετάρτη (14/02) στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι μετά την πανηγυρική παρέλαση για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs άφησε πίσω του έναν άνθρωπο νεκρό και πάνω από 20 τραυματίες.

Βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το αρχείο Gun Violence Archive είναι το 48ο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ για φέτος.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μία γυναίκα ταυτοποιήθηκε ως το θύμα της επίθεσης, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 9 παιδιά, τα οποία όλα αναμένεται να αναρρώσουν.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τρία άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για τους πυροβολισμούς που επισκίασαν τη γιορτή των οπαδών των Chiefs.

Η Lisa Lopez-Galvan, ραδιοφωνική DJ της περιοχής του Κάνσας Σίτι, έχασε τη ζωή της από τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με ανάρτηση που πραγματοποίησε ο ραδιοφωνικός σταθμός KKFI, στον οποίο εργαζόταν.

"Με ειλικρινή θλίψη και με βαριά και ραγισμένη καρδιά ενημερώνουμε την κοινότητά μας ότι η DJ του KKFI Lisa Lopez, οικοδέσποινα του Taste of Tejano, έχασε τη ζωή της”, ανέφερε ο σταθμός στο Facebook.

“Είμαστε απολύτως συντετριμμένοι από την απώλεια ενός τόσο καταπληκτικού ανθρώπου που έδωσε τόσα πολλά στο KKFI και στην κοινότητα του KC", είπε μιλώντας στο CNN η διευθύντρια του σταθμού Kelly Dougherty.

Το video λίγων δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε στα social media και κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών και το πλήθος να τρέπεται σε φυγή. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές οι παίκτες των Kansas City Chiefs βρίσκονταν ακόμη στη σκηνή όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν δυτικά του Union Station, του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Κάνσας Σίτι, όπου τελείωνε η παρέλαση γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και χιλιάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι στους εορτασμούς της Τετάρτης αναμένονταν περίπου 1 εκατομμύριο παρελαύνοντες και 600 αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

"Δεν το σκέφτεσαι. Είναι απλώς μια αντίδραση", δήλωσε ο Paul Contreras στην Erin Burnett του CNN, ο άνδρας που αντιμετώπισε έναν από ή τον δράστη του αιματοκυλίσματος στο Κάνσας Σίτι.

Ο Contreras περιέγραψε ότι χτύπησε το άτομο από πίσω και του αφαίρεσε το όπλο, ενώ στη συνέχεια μαζί με άλλον έναν έριξαν τον ένοπλο στο έδαφος περιμένοντας να εμφανιστεί η αστυνομία και να αναλάβει.

Σε ανακοίνωσή τους οι Kansas City Chiefs δήλωσαν "πραγματικά λυπημένοι" από το βίαιο περιστατικό και πρόσθεσε πως οι παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό της ομάδας, καθώς και οι οικογένειές τους, είναι ασφαλείς.

Τη λύπη του για το συμβάν εξέφρασε και ο Travis Kelce, δηλώνοντας "συντετριμμένος για την τραγωδία που έλαβε χώρα σήμερα".

Πηγή: NEWS247

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ