ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο του νέου αθλητικού νόμου όσοι υποκινούν πράξεις βίας κατά αθλητικών δημοσιογράφων

.  11  2023 ( /EUROKINISSI)
. 11 2023 ( /EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στον νέο νόμο κατά της οπαδικής βίας, ο οποίος υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, περιλαμβάνεται και σχετική διάταξη που αφορά αυστηροποίηση των ποινών για όσους υποκινούν τη βία κατά δημοσιογράφων.

Μέσα στον νέο νόμο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, πέρα από το νέο πλαίσιο λειτουργίας των καμερών, την ταυτοποίηση στα εισιτήρια μέσω "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων και όλα τα μέτρα για την ασφάλεια ομάδων και των φιλάθλων, σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στην αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων εκείνων που υποκινούν σε πράξεις βίας με αφορμή τις αθλητικές δραστηριότητες.

Με το άρθρο 15 του νέου νόμου, τίθενται σε εφαρμογή πιο αυστηρές ποινικές διατάξεις σε όσους διαπράττου αδικήματα σε βάρος των διοικητικών ή πειθαρχικών αρχών του αθλητισμού, κατά αξιωματούχων Αθλητικών Ανώνυμων Εταιριών, αλλά και κατά των δημοσιογράφων που καλύπτουν αθλητικές δραστηριότητες.

Η συμπερίληψη των δημοσιογράφων ως πιθανών αποδεκτών τέτοιων ενεργειών και η βαρύτερη ποινική αντιμετώπιση των δραστών, έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του νέου Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για τα ΜΜΕ Παύλου Μαρινάκη, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο, πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Στόχος της συγκεκριμένης νομοθέτησης είναι να θωρακιστεί το νομικό πλαίσιο προστασίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ούτως ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικότερα από φαινόμενα βίας η αθλητική δημοσιογραφία.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ