ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια ο Πολυχρονίδης

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια το οποίο διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο με στόχο την κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού.

Με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια που άρχισε προχθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εάν καταφέρει και ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου θα γίνει ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που θα έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Στη διοργάνωση της Βραζιλίας, ο Γρηγόρης και η Κατερίνα Πολυχρονίδη θα βρουν απέναντί του κάποιους από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρχισε με μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης και, χθες, κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων, το ελληνικό δίδυμο, ξεκίνησε την προσπάθειά του με τον καλύτερο τρόπο. «Στην πρώτη μας αναμέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κερδίσαμε τον Κολομβιανό πρωταθλητή Jesus Romero. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ευτυχώς σε όλες τις λεπτομέρειες η εμπειρία μου με βοήθησε να διατηρήσω τα πλεονεκτήματα», υπογράμμισε ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης. Το σημερινό πρόγραμμα του πρωταθλητή μας δεν περιλαμβάνει κάποιο αγώνα. Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια, όπως και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έχει αγωνιστεί δύο φορές στη Βραζιλία, το 2006 και το 2016, και τις δύο φορές ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Τόσο ο Γρηγόρης, όσο και η Κατερίνα Πολυχρονίδη φιλοδοξούν να… σπάσει αυτή η αρνητική παράδοση και, όπως και στην Ευρώπη όπου κατέκτησαν δύο σερί χρυσά (2019 και 2021), να «κρατήσουν» τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Ελλάδα.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έχει στην τροπαιοθήκη του έξι παραολυμπιακά μετάλλια (χρυσό στο Λονδίνο, ασημένιο και χάλκινο στο Τόκιο, ασημένιο και χάλκινο στο Ρίο και ασημένιο στο Πεκίνο). Συνολικά έχει κερδίσει 39 μετάλλια (18-12-9) σε διεθνείς αγώνες και έχει αναδειχθεί 19 φορές πρωταθλητής Ελλάδος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ