Σόφο: “Δεν παίζω όπως παλιά”

Ο Σχορτσιανίτης κάνει την αυτοκριτική του κι ο Γιαννάκης τον απολογισμό της Εθνικής στο τουρνουά
“Υποπέσαμε σε κάποια λάθη, που μας έκαναν να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Όμως, ακόμη και από αυτήν την κατάσταση, θα βγει κάτι καλό. Θα μας βοηθήσει να δούμε κάποια πράγματα, ώστε στους επόμενους αγώνες να παρουσιαστούμε ακόμη πιο δυνατοί και συγκεντρωμένοι.
Αυτό που προέχει είναι να έχουμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Δεν μπορούμε να τρέξουμε την μπάλα από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι”
τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Επόμενος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος; Η Ανγκόλα που μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Η Ελλάδα χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση του τουρνουά και αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η ώρα διεξαγωγής του αγώνα.
Η Εθνική θα παίξει στις 9.00 το πρωί (4.00 ώρα Ελλάδος) και το πρωινό ξύπνημα σίγουρα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους διεθνείς, που θα πρέπει να “ζεστθούν” νωρίτερα από ότι συνήθως.
Στο μεταξύ από τη δική του πλευρά ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης τόνισε:
“Δεν παίζω στο επίπεδο που ήμουν πριν από δύο χρόνια, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού έχω να παίξω μπάσκετ περίπου έναν χρόνο. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να επανέλθω”
Για την ομάδα πρόσθεσε:
“Δεν έχουμε άγχος για τα δύο παιχνίδι που απομένουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός. Ειδικά το ματς της Δευτέρας με την Κίνα είναι πολύ δύσκολο. Όμως είμαστε έτοιμοι”