ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σεισμός Τουρκία: 7.8 και 6.7 Ρίχτερ συντάραξαν την Ανατολική Μεσόγειο

Σεισμός Τουρκία: 7.8 και 6.7 Ρίχτερ συντάραξαν την Ανατολική Μεσόγειο

Δύσκολη νύχτα για την Τουρκία, καθώς δύο τεράστιες σεισμικές δονήσεις 7.8 και 6.7 Ρίχτερ ισοπέδωσαν την πόλη Γκαζιαντέπ. Αμέτρητα κτίρια κατέρρευσαν, ξυπνησαν Κύπρος, Λίβανος και Συρία.

Δύο τεράστιες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο την πόλη Νουρντάγκι και εστιακό βάθος 11 χλμ. συντάραξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) την Ανατολική Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η πρώτη είχε μέγεθος 7.8 στην κλίμακα Ρίχτερ και έγινε στις 03:17, η δεύτερη είχε μέγεθος 6.7 και έγινε στις 03:28, ενώ ακολούθησε ακόμη μία μεγέθους 5.6 στις 03:36 με αποτέλεσμα δεκάδες κτίρια να καταρρεύσουν στην πόλη Γκαζιαντέπ, στις πόλεις Μαλάτια - Καχραμανμάρας - Πάζαρτζικ - Ντιγιαρμπακίρ και σε πολλές περιοχές περιμετρικά τους.

Οι δονήσεις, κυρίως αυτή των 7.8 Ρίχτερ, έγιναν αισθητές στην Κύπρο, στον Λίβανο και φυσικά στη Συρία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.

Η δόνηση των 7.8 Ρίχτερ λέγεται πως είχε διάρκεια μεγαλύτερη των 60 δευτερολέπτων, ενώ η χώρα έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει ζητήσει τη συνδρομή ξένων κρατών για να αντιμετωπίσει αυτό που συνέβη.

TAGS ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ