ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΓΑΣ: "Αρνούμαστε να δεχθούμε οποιαδήποτε μετακίνηση αθλητών και εγκαταστάσεων"

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα | 17 Ιανουαρίου 2023
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα | 17 Ιανουαρίου 2023 INTIME

Ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση, καθώς αρνείται την έξωση των αθλητών που μένουν στους ξενώνες στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Ο ΣΕΓΑΣ σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αρνείται να δεχθεί την απομάκρυνση των αθλητών από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι τόσο η πρόεδρος, Μαρία Σακοράφα, αλλά και τα μέλη του του ΔΣ θα βρίσκονται το πρωί της Τρίτης (31/01) στα γραφεία της Διοίκησης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους και θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη μετακίνηση των αθλητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: "Συνήλθε σήμερα έκτακτο ΔΣ ΣΕΓΑΣ, μετά από αίτημα του Μέλους κ. Παναγιώτη Μελαχρινού, που αποδέχθηκε αμέσως η Προέδρος, Σοφία Σακοράφα, με αφορμή την προφορική ενημέρωση που έλαβε χώρα στις 25/01/2023 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ελληνικό Α.Ε. περί απομάκρυνσης των Αθλητών Στίβου που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Σε αυτή ανακοινώθηκε στον εκπρόσωπό μας ότι οι αθλητές μας είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τους ξενώνες εντός μιας εβδομάδας!

Σήμερα μάλιστα κατά την διάρκεια του έκτακτου Δ.Σ. μας απεστάλη e mail όπου μας καλεί αύριο από τις 9-12 να υπογράψουμε σύμβαση χρησιδανείου «σε εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και LAMDA DEVELOPMENT»(???) και να παραλάβουμε τα κλειδιά του διαμερίσματος (!!!).

Επειδή ουδεμία προηγούμενη ενημέρωση είχαμε και έχουμε για αποφάσεις που παίρνονται ερήμην της Ομοσπονδίας και των Αθλητών.

Επειδή οι επανειλημμένες απαντήσεις του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Αυγενάκη σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, μνημόνευαν τις προβλέψεις του ν. 4422/2016, ΦΕΚ Α 181/27.09.2016 ως δεσμευτικές:

«Οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, με όλες τις δραστηριότητες, λειτουργίες και εγκαταστάσεις τους, παραμένουν σε λειτουργία έως την, υλοποιούμενη κατά στάδιο, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής»

«Ο θεματικός πόλος αθλητικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και τη μεταφορά και μετεξέλιξη των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά, που θα εξυπηρετούν επιπλέον τόσο τους κατοίκους όμορων περιοχών, όσο και τους επισκέπτες του Πάρκου από το ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις συνοδεύονται από τις απαραίτητες υποδομές γραφείων, χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων, καθώς και από αντίστοιχους χώρους αναψυχής, σημεία πληροφοριών, υπαίθρια καθιστικά και χώρους άσκησης, χώρους θέασης και ανοιχτούς χώρους πρασίνου με παιδικές χαρές.»

Σύσσωμο το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ομόφωνα:

• Αντιτάσσεται και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση Αθλητών ή και εγκαταστάσεων παρά μόνον όπως προβλέπεται στο Νόμο.
• Αύριο το πρωί και ώρα 10:00 η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Μέλη του Δ.Σ. θα βρίσκονται στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για να κάνουν σαφές με την παρουσία τους ότι αρνούνται να συναινέσουν και θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την οποιαδήποτε μετακίνηση Αθλητών.
• Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε ποιες αναγκαίες νομικές ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και των αθλητών της.
Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, όταν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ενόψει διεθνών Αγώνων, προκαλούν αυτή την αναστάτωση στους Πρωταθλητές μας, απρογραμμάτιστα και εκβιαστικά χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες
".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ