ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Σε εφαρμογή το 4ετές "Στρατηγικό Σχέδιο για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη διάρκεια της κλήρωσης της Super League | 25 Ιουλίου 2022
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη διάρκεια της κλήρωσης της Super League | 25 Ιουλίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Σε εφαρμογή μπαίνει το 4ετές "Στρατηγικό Σχέδιο για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς" στον τομέα του Αθλητισμού μετά τη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την αναπληρώτιρια του Διοικητή της Εθνικής αρχής Διαφάνειας.

Την εμβάθυνση της συνεργασίας και τους άξονες που θα κινηθούν σχετικά με την εφαρμογή του 4ετούς "Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς" στον τομέα του Αθλητισμού, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με την Αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Αλεξάνδρα Ρογκάγκου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμπεριφορικών Αναλύσεων της ΕΑΔ, Γιάννη Φουστανάκη.

Ειδικότερα οι 5 βασικοί άξονες του "Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς" στον τομέα του Αθλητισμού είναι:

  1. Χρηστή Διακυβέρνηση
  2. Καταπολέμηση της ντόπινγκ,
  3. Καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων,
  4. Καταπολέμηση του εκφοβισμού και της παρενόχλησης,
  5. Καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με την ΕΑΔ για την έναρξη της εφαρμογής του 4ετους "Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς" στον τομέα του Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: "Στην διάρκεια των 3,5 ετών της διακυβέρνησης μας, μέσα από σειρά στοχευμένων μεταρρυθμίσεων, δημιουργήσαμε και ενισχύουμε συνεχώς τις συνθήκες διαφάνειας και λογοδοσίας, αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλα τα αθλήματα και φροντίζοντας για την ανάπτυξή τους. Συνεχίζουμε σταθερά, εδραιώνοντας την τάξη και το νοικοκύρεμα στο αθλητικό μας οικοδόμημα".

Ο κ. Μαυρωτάς από την πλευρά του, τόνισε: "Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, όπου συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό. Η χρηστή διακυβέρνηση και η αθλητική ακεραιότητα είναι στην κορυφή της ατζέντας στο διεθνές αθλητικό περιβάλλον. Οι δύο φορείς ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό".

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ