ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο Αυγενάκη

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Με τις ψήφους του κυβερνώντος κόμματος πέρασε το βράδυ της Τρίτης το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης. Απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρών από ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25, όχι από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Τι είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για τη Super League 2.

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με τίτλο "Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας".

Επί του συνόλου του νομοσχεδίου, "ναι" ψήφισαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, απείχαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "παρών" δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν "όχι".

Δεκτή έγινε επίσης η τροπολογία με τίτλο "παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε εν ενεργεία διαιτητές ποδοσφαίρου - Συμμετοχή διαιτητών στα καταστατικά όργανα της ΕΠΟ * Ανάθεση διενέργειας διαγωνισμού στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των ΝΠΔΔ "ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ" και "ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ"». (ΝΔ: ναι, ΣΥΡΙΖΑ: αποχή, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «παρών», ΚΚΕ «όχι», Ελληνική Λύση: «παρών», ΜέΡΑ25: «όχι»).

Μιλώντας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Super League 2, ενόψει της συνεδρίασης του αρμόδιου οργάνου της που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (22/2): "Θα αναμένουμε την απόφαση τους. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, επιστρέφουν στα γήπεδα τους και αυτομάτως ξεκινάει η συζήτηση για να μπορέσουν να απολαύσουν κι αυτοί την ενίσχυση από το ταμείο του κράτους, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης".

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, "εδώ είμαστε για να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα, με ηρεμία και με διαφάνεια, και κυρίως με κριτήρια, το ζήτημα της Super League 2: Επιστρέφουν στα γήπεδα, και αυτομάτως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα πάντα που τους αφορούν".

*Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ