ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Πρώτος και καλύτερος ο Τσουρούτας

Πρώτος και καλύτερος ο Τσουρούτας

Ο αθλητής Ξιφασκίας του Ολυμπιακού, κέρδισε το Τουρνουά που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και πάει στη Βουδαπέστη για να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Μπακού τον Ιούλιο.

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι θεσπίστηκαν φέτος για πρώτη φορά και θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Μπακού, έκανε ο αθλητής Ξιφασκίας του Ολυμπιακού, Γιώργος Τσουρούτας.

Ο 27χρονος πρωταθλητής Ελλάδας, αναδείχθηκε πρώτος στο Τουρνουά που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ και στο οποίο μετείχαν οι επτά καλύτεροι Έλληνες αθλητές στο αγώνισμα της Σπάθης.

Ο Γιώργος Τσουρούτας αφού προκρίθηκε εύκολα στην τετράδα, νίκησε στον ημιτελικό τον Δημήτρη Καφανταρίδη από τον Κωστέα Γείτονα με 15-10, και στον τελικό επιβλήθηκε του Ρομπέρτο Ντάβολι της ΑΕΚ με 15-12.

Πάει Βουδαπέστη…

Με την πρωτιά στους αγώνες αυτούς ο Γιώργος Τσουρούτας εξασφάλισε την πρόκριση για το προ-ολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη (20-21 Δεκεμβρίου. Στο Τουρνουά της Βουδαπέστης θα πάρουν μέρος οι καλύτεροι ξιφομάχοι της Ευρώπης.

Με το βλέμμα στο Μπακού

Ο αθλητής του Ολυμπιακού λοιπόν θα μετέχει σε αυτή τη διοργάνωση όπου θα διεκδικήσει την είσοδό του στην πρώτη τετράδα η οποία προκρίνεται στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο στο Μπακού και έχουν θεσπιστεί φέτος για πρώτη φορά.

Τσουρούτας: Το πρώτο βήμα!

Ύστερα από την πρωτιά που κατέκτησε στους αγώνες του ΟΑΚΑ και του εξασφάλισε την συμμετοχή στο Τουρνουά της Βουδαπέστης, ο Γιώργος Τσουρούτας δήλωσε: "Ήταν το πρώτο βήμα για την πρόκριση μου στο Μπακού. Τώρα θα δουλέψουμε τρεις εβδομάδες με τον προπονητή μου για να ολοκληρωθεί ο στόχος που είναι η πρόκριση στο Μπακού".

TAGS ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ