ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό οπαδικής βίας, ένταση στην Εισαγγελία

Επεισόδια κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων για τη συμπλοκή οπαδών
Επεισόδια κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων για τη συμπλοκή οπαδών PRINT SCREEN

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρωμένοι οπαδοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην Εισαγγελία Ιωαννίνων. Σε πολύ σοβαρή κατάσταση 30χρονος, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα (10/4) πήραν δύο από τους συλληφθέντες οπαδούς που εμπλέκονται στο επεισόδιο στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, σύμφωνα με το NEWS247.

Σύμφωνα με την δικογραφία κατηγορούνται για οπαδική βία, καθώς και για απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Επίσης, άλλοι 4 που εμπλέκονται στο ίδιο επεισόδιο πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη. Αυτοί από την πλευρά τους κατηγορούνται για οπαδική βία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Στην Εισαγγελία Ιωαννίνων, μετά την πρωινή ένταση, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και συγκεντρωμένοι οπαδοί.

Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους καθώς η αστυνομική παρουσία δεν ήταν ισχυρή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως, «δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα νοσηλεύονται φρουρούμενα. Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας ενός 30χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις ημεδαποί οπαδοί του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν από τους επτά υπόλοιπους κατηγορούμενους και οπαδούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που επέβαιναν σε τρία συνολικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ τους.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, 3 αυτοκίνητα κλείνουν το δρόμο σε ένα άλλο όχημα. Οι επιβαίνοντες σε αυτά βγαίνουν έξω και επιτίθενται στα 4 άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε. Αφού τους ξυλοκόπησαν τράπηκαν σε φυγή.

Τέσσερις από τους οκτώ συνολικά συλληφθέντες διακομίστηκαν χθες τραυματισμένοι από σημείο της πόλης των Ιωαννίνων στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι οι δύο από αυτούς. Επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία άτομα, για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμπλοκής, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο χώρος της συμπλοκής ερευνήθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικός σωλήνας, μήκος 14 εκατοστών, πλαστικό πώμα πυρσού, κουκούλα «full-face» και ρολό ταμειακής μηχανής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Πηγή: NEWS247

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΟΠΑΔΩΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ