ΕΛΛΑΔΑ

Προπηλάκισαν τους συλληφθέντες για την οπαδική συμπλοκή - Τους χτυπούσαν μπροστά στους αστυνομικούς

Προπηλάκισαν τους συλληφθέντες για την οπαδική συμπλοκή - Τους χτυπούσαν μπροστά στους αστυνομικούς

Ένταση σημειώθηκε κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων για το βίαιο οπαδικό επεισόδιο στα Ιωάννινα, με ομάδα ατόμων να τους επιτίθεται παρουσία αστυνομικών.

Σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν έξω από τα δικαστήρια των Ιωαννίνων, κατά την προσαγωγή των έξι εκ των οκτώ συλληφθέντων για την υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα, σύμφωνα με το NEWS247.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε στους συλληφθέντες την ώρα που οδηγούταν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και τους χτυπούσαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους καθώς η αστυνομική παρουσία δεν ήταν ισχυρή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως, "δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί".

Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα νοσηλεύονται φρουρούμενα. Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας ενός 30χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Και οι 8 συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή και παράβαση του Νόμου για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ οι 4 από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις ημεδαποί οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν από τους επτά υπόλοιπους κατηγορούμενους και οπαδού του Ολυμπιακού, που επέβαιναν σε τρία συνολικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ τους. Στη συνέχεια, τα επτά άτομα τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματά τους.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, 3 αυτοκίνητα κλείνουν το δρόμο σε ένα άλλο όχημα. Οι επιβαίνοντες σε αυτά βγαίνουν έξω και επιτίθενται στα 4 άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε. Αφού τους ξυλοκόπησαν τράπηκαν σε φυγή.

Τέσσερις από τους οκτώ συνολικά συλληφθέντες διακομίστηκαν χθες τραυματισμένοι από σημείο της πόλης των Ιωαννίνων στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι οι δύο από αυτούς. Επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία άτομα, για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμπλοκής, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό

Ο χώρος της συμπλοκής ερευνήθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικός σωλήνας, μήκος 14 εκατοστών, πλαστικό πώμα πυρσού, κουκούλα «full-face» και ρολό ταμειακής μηχανής.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα. Οι δύο νοσηλευόμενοι συλληφθέντες κρατούνται φρουρούμενοι, εκ των οποίων ο ένας που είναι 30 ετών νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση αφού έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι υπόλοιποι έξι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή: NEWS247

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΟΠΑΔΩΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ