ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η χρυσή Ολυμπιονίκης Αλίνα Καμπάεβα και ερωμένη του Πούτιν κρύβεται στην Ελβετία

Η Αλίνα Καμπαέβα στο 22ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στη Μόσχα το 2006
Η Αλίνα Καμπαέβα στο 22ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στη Μόσχα το 2006 AP IMAGES/SERGEY PONOMAREV

Η Αλίνα Καμπάεβα, η μυστική σύντροφος του Πούτιν και τα τέσσερα παιδιά τους φέρεται να κρύβονται στην Ελβετία.

Η ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, φέρεται να κρύβεται στην Ελβετία με τα τέσσερα μικρά παιδιά τους, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

"Ενώ ο Πούτιν πραγματοποιεί την επίθεσή του στην Ουκρανία, επιτίθεται σε αθώους πολίτες και προκαλεί προσφυγική κρίση, η οικογένειά του είναι κρυμμένη σε ένα πολύ ιδιωτικό και πολύ ασφαλές σαλέ κάπου στην Ελβετία — προς το παρόν τουλάχιστον", ανέφερε πηγή στο Page Six.

Η Καμπάεβα, αθλήτρια που στο παρελθόν έχει κερδίσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, φέρεται να έχει τέσσερα παιδιά με τον Ρώσο ηγέτη, αλλά οι δυο τους δεν το έχουν επιβεβαιώσει ποτέ επίσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δύο 7χρονες δίδυμες κόρες, οι οποίες γεννήθηκαν κοντά στο Λουγκάνο της Ελβετίας, τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ πιστεύεται ότι έχουν και δύο γιους.

"Η Αλίνα έχει δύο νεαρά αγόρια και δίδυμα κορίτσια με τον Πούτιν που γεννήθηκαν στην Ελβετία", είπε μια πηγή στο Page Six για τα υποτιθέμενα παιδιά του Πούτιν με την 38χρονη Καμπάεβα. "Τα παιδιά έχουν όλα ελβετικά διαβατήρια, και φαντάζομαι ότι και η ίδια".

Ο Πούτιν και η Σκρέμπνεβα ήταν παντρεμένοι για τρεις δεκαετίες μέχρι το διαζύγιό τους το 2013. Η κόρη τους Μαρία γεννήθηκε στο Λένινγκραντ το 1985, ενώ η Κατερίνα γεννήθηκε στη Γερμανία το 1986 όταν η οικογένεια ζούσε εκεί την εποχή του Πούτιν στην KGB.

Ποια είναι η Αλίνα Καμπάεβα

Η Καμπάεβα είναι μια από τις πιο πολυβραβευμένες αθλήτριες στην ιστορία της ρυθμικής γυμναστικής, με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, 14 μετάλλια Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και 21 μετάλλια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Την ονόμασαν "η πιο ευλύγιστη γυναίκα της Ρωσίας" και κάποτε πόζαρε γυμνή, ενώ ήταν τυλιγμένη με μια γούνα από ζώα, για ανδρικό περιοδικό.

Το 2008, η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Korrespondent δημοσίευσε την είδηση που ανέφερε ότι ο Πούτιν είχε χωρίσει τη γυναίκα του και επρόκειτο να παντρευτεί την Καμπάεβα. Η ιστορία διαψεύστηκε από το Κρεμλίνο και η εφημερίδα έκλεισε.

Οι φήμες για τη σχέση του Πούτιν με την πρώην αθλήτρια συνεχίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων αναφορών και ισχυρισμών ότι έχουν πολλά παιδιά μαζί. Πηγές ισχυρίστηκαν ότι μπορεί ακόμη και να παντρεύτηκαν σε ιδιωτική ρωσική ορθόδοξη τελετή.

Η Καμπάεβα έγινε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου μεταξύ 2007 και 2014, εκπροσωπώντας το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας και το 2014 διορίστηκε από το Κρεμλίνο για να διευθύνει τον κρατικό όμιλο National Media Group, με μισθό 10 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι σπάνιες τα τελευταία χρόνια.

Η Καμπάεβα αρνήθηκε το ότι έχει παιδιά τον Ιούλιο του 2013, εν μέσω αναφορών ότι είχε γεννήσει μια κόρη στο νοσοκομείο Saint Ann στο Τιτσίνο της Ελβετίας. Παράλληλα, το 2019 φέρεται να γέννησε δίδυμα στη μαιευτική κλινική Kulakov στη Μόσχα.

Είναι "ασφαλής" η επιλογή της Ελβετίας;

Όσο για την απόφαση του Πούτιν να κρύψει την οικογένειά του στην Ελβετία, μπορεί και να έχει υποτιμήσει τη χώρα, αναφέρει το Page Six.

Η απόφαση της Ελβετίας να μην παραμείνει ουδέτερη και να υιοθετήσει σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας έχει εκπλήξει πολλούς στη διεθνή κοινότητα.

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι πάγωσε περιουσιακά στοιχεία Ρώσων πολιτών καθώς και εταιρειών, σημειώνοντας ότι "οι οικονομικές κυρώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται επίσης να εφαρμοστούν άμεσα".

Δεν είναι ακόμη σαφές το πώς αυτές οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παιδιά του Πούτιν και την Καμπάεβα, δεδομένου ότι όλοι φέρονται να έχουν ελβετικά διαβατήρια και τα περιουσιακά τους στοιχεία αν είναι προσεκτικά κρυμμένα.

Πληροφορίες ότι η πρώην σύζυγός του βρίσκεται στη Σιβηρία

Ενώ ο Πούτιν παρέμεινε σιωπηλός για τα παιδιά του, η πρώην σύζυγός του τον αποκάλεσε έναν στοργικό και τρυφερό πατέρα μέσω ιστοσελίδας με αναφορά στην κυβέρνηση του Ρώσου ηγέτη.

"Δεν είναι όλοι οι πατεράδες τόσο στοργικοί με τα παιδιά τους όσο εκείνος", αναφέρει το απόσπασμα της Σκρέμπνιεβα. "Και πάντα τους "χαλούσε", ενώ εγώ έπρεπε να τους πειθαρχήσω".

Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι ο Πούτιν έκρυψε την πρώτη του σύζυγο και τις κόρες τους σε μια "υπόγεια πόλη" στη Σιβηρία.

Το πολυτελές καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται στα βουνά Αλτάι και σχεδιάστηκε για προστασία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Valery Solovey, ο οποίος ήταν παλαιότερα γνωστός για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας.

Παρατηρητές έχουν σημειώσει πολλά σημεία εξαερισμού στους χώρους που περιβάλλουν το κρησφύγετο του βουνού και μια γραμμή υψηλής τάσης συνδεδεμένη με έναν υπερσύγχρονο υποσταθμό 110 κιλοβολτ, αρκετά για να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ