Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μαζικές αναβολές ποδοσφαιρικών αγώνων εξαιτίας των βομβαρδισμών

Η πολεμική κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο, καθώς έχουν ληφθεί αποφάσεις για αναβολές αγώνων.
Πολεμική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Ιράν έφερε την απάντηση των Ιρανών, με βομβαρδισμούς σε Άμπου Ντάμπι, Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Κατάρ. Το ποδόσφαιρο δεν έχει μείνει ανεπηρεάστο.
Φυσικά, έχουν αναβληθεί όλα τα ματς στο Ιράν, ενώ έχει παύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα στο Ισραήλ. Η ομοσπονδία του Κατάρ ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια του Σαββάτου (28/2) έχουν αναβληθεί. Πρόκειται για τους αγώνες Αλ Σαμάλ – Κατάρ και Αλ Αραμπί – Αλ Σαλίγια.
Η ομοσπονδία του Κουβέιτ ανακοίνωσε επίσης αναβολή αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις της, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση, ενώ το ίδιο ισχύει και για το πρωτάθλημα στο Λίβανο.
Αποφάσεις αναμένονται να ανακοινωθούν και για το AFC Champions League, καθώς την Δευτέρα (2/3) είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η φάση τω 16. Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Sharq Al-Awsat της Σαουδικής Αραβίας, η ασιατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει ήδη αποφασίσει να αναβάλει τα ματς του γκρουπ της Δύσης, όπου αγωνίζονται ομάδες της περιοχής, όπως για παράδειγμα η Τράκτορ από το Ιράν.