ΕΛΛΑΔΑ

Πίνακας Βιωσιμότητας Super League

Πίνακας Βιωσιμότητας Super League
BOUSSIAS

H Sports Footprint και η BOUSSIAS βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την δημιουργία του Πίνακα Βιωσιμότητας για την Super League, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο 1ο συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Αθλητισμό το New Trends in Football: CSR and Sustainable Development, την Πέμπτη 17 Μαρτίου.

Για 1η φορά στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν συλλογικά το κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν σταθεί αρωγοί της κοινωνικής ευημερίας και έχουν εκφράσει την στήριξη τους σε κοινωνικές πρωτοβουλίες σε πολλές περιπτώσεις. Σε μια εποχή όπου η κοινωνία και ο αθλητισμός κλονίζονται από την πανδημία, την κλιματική αλλαγή και την οπαδική βία, θεωρούμε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οφείλει να αποδείξει για άλλη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.

Για τους παραπάνω λόγους, συγκεντρώσαμε όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των συλλόγων της SuperLeague που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία, όπως οι ίδιοι μας τις μετέφεραν και τις κατηγοριοποιήσαμε με βάση ορισμένα κριτήρια (πίνακας 1).

Πίνακας Βιωσιμότητας Super League


Συγκεκριμένα, τα περιβαλλοντικά κριτήρια περιλαμβάνουν τις μετακινήσεις, την διαχείριση απορριμμάτων και του νερού, το φαγητό, και την ενέργεια. Τα κοινωνικά κριτήρια περιλαμβάνουν την προσβασιμότητα, την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και την υποστήριξη στην κοινότητα. Η επικοινωνία αυτών των πρακτικών, μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων, βρίσκεται και στις δύο κατηγορίες.

Επιγραμματικά να αναφέρουμε, ότι οι παραπάνω κατηγορίες συμπεριλαμβάνουν διάφορες δράσεις, τις οποίες υποστηρίζουν και εφαρμόζουν οι σύλλογοι της Super League όπως για παράδειγμα, τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, τη προσβασιμότητα στις αθλητικές τους εγκαταστάσεις για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσω των ΜΜΕ, προγράμματα ανάπτυξης κ.α.

Ο στόχος του παρόντος εγχειρήματος είναι η ανάδειξη του κοινωνικού και περιβαλλοντικού έργου των ομάδων και η προώθηση του ΥΓΙΟΥΣ ανταγωνισμού για την περαιτέρω βελτίωση της κοινωνίας μέσω του ποδοσφαίρου. Αντίστοιχα, προτρέπουμε κάθε υγιή φίλαθλο του ελληνικού ποδοσφαίρου να επιδιώξει και να απαιτήσει από την ομάδα του την ανάληψη κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων. Ο πίνακας θα ανανεώνεται ετησίως με βάση τα καινούργια δεδομένα που θα λαμβάνουμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στην σύλληψη και την δημιουργία του παρόντος εγχειρήματος.

Η ομάδα του The Sports Footprint και της BOUSSIAS

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για τον Πίνακα Βιωσιμότητας για την Super League θα παρακολουθήσετε στο συνέδριο της Πέμπτης 17.03.2022, New Trends in Football: CSR and Sustainable Development.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ