FITNESS

Πιέσεις Larsen: Τι προσφέρουν και πως εκτελούνται σωστά

Young handsome fit man exercising in a gym. Sport people healthy lifestyle concept
Young handsome fit man exercising in a gym. Sport people healthy lifestyle concept ISTOCK

Οι πιέσεις Larsen, τα οφέλη που προσφέρουν και η σωστή τεχνική, που βελτιώνει τη μυϊκή ενεργοποίηση, την σταθερότητα και την τεχνική του ασκούμενου.

Οι πιέσεις στήθους είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις στα προπονητικά προγράμματα, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για την ενδυνάμωση του άνω σώματος.

Ωστόσο, η παραλλαγή που αποκαλείται πιέσεις Larsen, μπορεί να προσφέρει μια νέα πρόκληση και επιπλέον πλεονεκτήματα που αξίζει να εξεταστούν.

Οι πιέσεις Larsen είναι μια παραλλαγή των κλασσικών πιέσεων στον πάγκο, που απαιτούν να μην ακουμπούν τα πόδια στο έδαφος κατά την εκτέλεση της άσκησης.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται συχνά από αθλητές υψηλού επιπέδου, αλλά και από όσους ασχολούνται εντατικά με το bodybuilding και την εκγύμναση του σώματος με βάρη.

Κατά την εκτέλεση των πιέσεων Larsen, οι ασκούμενοι τοποθετούν το σώμα τους σε ύπτια θέση στον πάγκο, όπως στις κλασικές πιέσεις στήθους.

Η βασική διαφορά είναι ότι τα πόδια παραμένουν τεντωμένα και ενωμένα μπροστά από τον κορμό τους, αντί να ακουμπούν στο έδαφος. Αυτή η αλλαγή στην τεχνική προσφέρει σημαντικά οφέλη και διαφοροποιήσεις στην άσκηση.

Οφέλη των πιέσεων Larsen

Η αφαίρεση της στήριξης από τα πόδια αυξάνει την ενεργοποίηση των μυών του άνω σώματος, κυρίως του στήθους, των ώμων και των τρικεφάλων. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη υπερτροφία και αύξηση μυϊκής δύναμης στους εν λόγω μύες.

Χωρίς τη στήριξη των ποδιών, ο κορμός πρέπει να σταθεροποιηθεί από μόνος του, γεγονός που ενισχύει τη σταθερότητα και τον έλεγχο του σώματος. Αυτή η προσθήκη στη σταθεροποίηση μπορεί να βοηθήσει στην εκτέλεση των κλασσικών πιέσεων πάγκου με καλύτερη τεχνική.

Οι πιέσεις Larsen μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο για τον εντοπισμό μυϊκών ανισορροπιών στο σώμα, καθώς απαιτούν συμμετρία και ισορροπία για την εκτέλεση της άσκησης χωρίς την υποστήριξη των ποδιών.

Τεχνική εκτέλεσης

Τοποθέτησε την πλάτη σου στον πάγκο, όπως στις κλασσικές πιέσεις στήθους. Κράτησε τους ώμους κάτω και πίσω και ενεργοποίησε τους κοιλιακούς σου.

Ανύψωσε τα πόδια σου από το έδαφος, ένωσέ τα και κράτα τα τεντωμένα. Αστράγαλοι, ισχία και στήθος θα πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή.

Πάρε τη μπάρα στα χέρια σου, τοποθέτησε τη στην ευθεία πάνω από το βλέμμα σου και εκτέλεσε τις πιέσεις στήθους, όπως θα τις εκτελούσες με τα πόδια στο έδαφος.

Οι πιέσεις Larsen αποτελούν μια εξαιρετική παραλλαγή των πιέσεων, βελτιώνοντας τη μυϊκή ενεργοποίηση, τη σταθερότητα και την τεχνική του ασκούμενου.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ