ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας στη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο
Ο Σταμάτης Κόκοτας στη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο INTIME

Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 85 ετών. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Παναθηναϊκού, ενώ αγαπούσε και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Θλίψη στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική στο Ασκληπιειό Βούλας, όπου η υγεία του σημείωσε ραγδαία επιδείνωση.

Είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία για τον απαραίτητο έλεγχο, ωστόσο, τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10) απεβίωσε. Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937.

Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Υπήρξε υποστηρικτής του Παναθηναϊκού

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού και η Αθλητική Ηχώ" στις 18 Μαΐου του 1971 είχε γράψει πως είχε την επιθυμία να αγωνιστεί με τα πράσινα του Παναθηναϊκού έστω και σε οικογενειακό διπλό.

Την επιθυμία του αυτή την μετέφερε και στην τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού η οποία σε συνεννόηση με τον προπονητή Φέρεντς Πούσκας την έκανε δεκτή.

Έτσι στις 17 Μαΐου του 1971 και καθώς ο Παναθηναϊκός προετοιμάζονταν για τον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στον «αχτύπητο» εκείνα τα χρόνια Άγιαξ, ο Σταμάτης Κόκοτας φόρεσε την φανέλα με το τριφύλλι και αγωνίστηκε σε οικογενειακό διπλό των πρασίνων.

Ο Κόκοτας ήταν φαν του Μίμη Δομάζου και είχε την επιθυμία έστω και σε φιλικό επίπεδο να αγωνιστεί πλάι στον αρχηγό του Παναθηναϊκού: "Από καιρό είχα την επιθυμία να παίξω, έστω για λίγα λεπτά με την φανέλλα του Παναθηναϊκού, έστω και σε οικογενειακό αγώνα.

Ευχαριστώ τον Πούσκας και τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν να εκπληρωθεί μία τέτοια επιθυμία μου. Είναι μεγάλο πράγμα να φορέσεις έστω για λίγα λεπτά την δοξασμένη φανέλλα του Παναθηναϊκού και να παίξεις δίπλα στον Δομάζο. Αυτό το απόγευμα θα το θυμάμαι σ΄όλη μου την ζωή".

Αν και ο Δομάζος σέρβιρε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 10 πάσες για γκολ, ο λαϊκός μας τραγουδιστής κατάφερε να νικήσει τον Σπύρο Οικονομόπουλο μόνο μία φορά. Για την ιστορία, η ομάδα των Δομάζου - Κόκοτα κέρδισε στο οικογενειακό διπλό με σκορ 6-2.

Να τονιστεί ακόμα πως ο εκλιπών ασχολήθηκε και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αιωνία του η μνήμη...

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ