ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Νίκος Ξανθόπουλος.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλεύτηκε για έναν μήνα σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω, ωστόσο η καρδιά του δεν άντεξε και κατέληξε.

Μάλιστα, κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής στίβου της ΑΕΚ.

Γεννημένος στις 14 Μαρτίου του 1934 στη Νέα Ιωνία της Αθήνας, ο Νίκος Ξανθόπουλος που ήταν παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του.

Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός. Όταν ο Νίκος ήταν εννέα ετών συνελήφθη μαζί με τη μητέρα του από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε στη φυλακή, εμπειρία που δεν έχει ξεχάσει μέχρι σήμερα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Από παιδί είχε μεγάλη αγάπη στα λογοτεχνικά βιβλία και δήλωνε ότι ήθελε να γίνει φιλόλογος. Την περίοδο εκείνη δεν ήταν εύκολο για ένα παιδί φτωχής οικογένειας να διαβάζει λογοτεχνία, καθώς τα βιβλία ήταν είδος πολυτελείας. Ο Ξανθόπουλος όμως ήταν "προνομιούχος", γιατί είχε γείτονα έναν τυπογράφο, ο οποίος του δάνειζε βιβλία. Η άλλη του αγάπη ήταν ο αθλητισμός. Από μικρή ηλικία έκανε στίβο και είχε καλές επιδόσεις στο τριπλούν και τρέξιμο μετ΄ εμποδίων. Το 1952 έπαιζε στην αγαπημένη του ΑΕΚ.

Εκτός από ηθοποιός, ο Νίκος Ξανθόπουλος “έγραψε” πολλά χιλιόμετρα και στο λαϊκό τραγούδι βγάζοντας δίσκους και γνωρίζοντας την αγάπη του κόσμου. Από το 1958 που ξεκίνησε την καριέρα του στο σινεμά έως το 1995, οπότε έκανε την τελευταία του δουλειά, έχει παίξει σε περίπου 50 ταινίες, από τις οποίες οι 30 ήταν δραματικές.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ