ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ

Πεκίνο 2022: Σκανδιναβική κυριαρχία σε σκι και δίαθλο, χρυσό η Μπόγκαταϊ στο άλμα

Norway's Therese Johaug celebrates after winning the gold medal in the women's 7.5km + 7.5km skiathlon cross-country skiing competition at the 2022 Winter Olympics, Saturday, Feb. 5, 2022, in Zhangjiakou, China. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Norway's Therese Johaug celebrates after winning the gold medal in the women's 7.5km + 7.5km skiathlon cross-country skiing competition at the 2022 Winter Olympics, Saturday, Feb. 5, 2022, in Zhangjiakou, China. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Τα πρώτα μετάλλια στο σκι αντοχής και στο ελεύθερο κατέληξαν σε σκανδιναβικά χέρια, ενώ η Ούρσα Μπόγκαταϊ κυριάρχησε στο ατομικό από χαμηλό βατήρα του άλματος.

Νορβηγία και Σουηδία πανηγύρισαν τα πρώτα τους μετάλλια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο σκι.

Στο δρόμο αντοχής εκείνη που πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού ήταν η Νορβηγίδα Τερέσε Γιοχάουγκ με χρόνο 44:13.7. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ρωσίδα, Ναταλία Νεπριάεβα με χρόνο 44:43.9, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος η Τερέσα Στάντλομπερ από την Αυστρία με χρόνο 44:44.2.

Στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ6 χλμ του διάθλου κυριάρχησε και εκεί η Νορβηγία. Η Μάρτε Όλσμπου Ροέισελαντ, η Τιρίλ Έκχοφ, ο Ταργέι Μπόε και ο Γιοχάνες Τίνγκνες Μπόε κρέμασαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος με επίδοση 1:06:45.6. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλία (+0,9)) και το χάλκινο μετάλλιο η Ρωσία (+1,5).

Μεγάλος νικητής στο ελεύθερος σκι ήταν ο Σουηδός Βάλτερ Βάλμπεργκ με επίδοση 83.23, δεύτερος ήταν ο Καναδός Μάικλ Κίνγκσμπερι συγκεντρώνοντας 82.18 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιάπωνας Ικούμα Χορισίμα, με 81.48.

Η Μπόγκαταϊ κυριάρχησε στο άλμα μετά από μάχη

Η Ούρσα Μπόγκαταϊ από τη Σλοβενία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό του άλματος με σκι από χαμηλό βατήρα, συγκεντρώνοντας 239 βαθμούς, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Γερμανίδα Καταρίνα Άλτχαους με 236,8 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η επίσης Σλοβένα Νίκα Κρίζναρ με 232 βαθμούς.


TAGS ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ