ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ

Πεκίνο 2022: Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες των σκιών

A worker prepares to administer a COVID-19 test at the 2022 Winter Olympics, Tuesday, Feb. 1, 2022, in Beijing. (AP Photo/David J. Phillip)
A worker prepares to administer a COVID-19 test at the 2022 Winter Olympics, Tuesday, Feb. 1, 2022, in Beijing. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι, όπως συνέβη και στο Τόκιο, θα διεξαχθούν στη σκιά του κορονοϊού και της υπόθεσης της Πενγκ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (04/02) θα έχουμε την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου με την τελετή έναρξης που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Εκεί θα βρεθούν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου οι κορυφαίοι αθλητές των χειμερινών αθλημάτων απ' όλο τον κόσμο και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και πέντε εκπρόσωποι της χώρας μας οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρεθούν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ξανά στη σκιά του κορονοϊού

Φυσικά, όπως συνέβη και στο Τόκιο πριν από μερικούς μήνες, οι Αγώνες διεξάγονται στην σκιά του κορονοϊού με τους Κινέζους να έχουν πάρει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι βρίσκονται θετικοί στον Covid19 και έχουν συμπτώματα θα μεταφέρονται αμέσως στο νοσοκομείο, εκτός εάν υπογράφουν υπεύθυνοι δήλωση η οποία θα αναφέρει ότι δεν το επιθυμούν.

Οι ασυμπτωματικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα σε ειδικό ξενοδοχείο μέχρι να βγουν αρνητικοί σε τεστ. Επιπρόσθετα υπάρχουν πολλά μέτρα που αφορούν την μετακίνηση και τη διαμονή όλων όσων βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό τα οποία είναι ακόμα πιο αυστηρά σε σχέση με εκείνα του Τόκιο.

Η σκιά της Πενγκ υπάρχει ακόμα

Βέβαια, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές, οι οποίοι βρίσκονται με την σκανδάλη στον κρόταφο αφού κανείς δεν έχει ξεχάσει όσα έχουν γίνει με την υπόθεση της Πενγκ.

Η κριτική που δέχεται η Κίνα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μεγάλη και χώρες, με σημαντικότερη εξ αυτών τις ΗΠΑ, δεν θα στείλουν διπλωματικούς εκπροσώπους στους Αγώνες.

Όλοι μοιάζουν να περιμένουν ένα λάθος των διοργανωτών για να αρχίσει νέος κύκλος επιθέσεων κατά της Κίνας και της Κυβέρνησης της χώρας.

TAGS ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ