ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Πατέρας Άλκη Καμπανού: "Ήθελαν να τον σκοτώσουν, ήταν προσχεδιασμένο"

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού INTIME NEWS

Κατά την κατάθεσή του ο πατέρας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τόνισε πως η δολοφονία του γιου του ήταν "προσχεδιασμένη". "Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά , χτύπησαν γρήγορα". Ρεπορτάζ NEWS247.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός δήλωσε πως οι δράστες "θα έπρεπε να συμπεριφερθούν ανθρώπινα" τονίζοντας πως "ήθελαν να τον σκοτώσουν".

"Θα έπρεπε να συμπεριφερθούν ανθρώπινα όταν χτυπούσαν τον Άλκη και φώναζε μην με χτυπάτε άλλο. Δεν ξέρω γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο", ανέφερε συγκεκριμένα από το βήμα ο κ. Καμπανός.

"Ήθελαν να σκοτώσουν"

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας του Άλκη σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι "ήθελαν να σκοτώσουν".

"Από την δικογραφία φαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά" σημείωσε ο ίδιος και χρησιμοποίησε την στρατιωτική του ιδιότητα για να περιγράψει πως ενήργησαν οι κατηγορούμενοι το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης.

"Ήταν γραμμένοι σε ένα σύνδεσμο, την θύρα 4, στην οποία υπάρχει αρχηγός και μέλη. Ήταν προσχεδιασμένο. Και οι 12 είχαν κινητά, τα οποία τα άφησαν στη θύρα 4 και τα υπόλοιπα τα πήραν κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια κίνησης και τα σίγησαν. Αυτό λέγεται σιγή ασυρμάτου. Χτύπησαν γρήγορα", ανέφερε.

Αναφερόμενος στα μαχαίρια τύπου κάραμπιτ που κρατούσαν ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων κατά της διάρκεια της επίθεσης, ο κ. Καμπανός τόνισε ότι τα "χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν, για να ξεκοιλιάζουν".

Στην έναρξη της κατάθεσής του ο κ. Καμπανός μίλησε για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του γιου του.

"Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε με ήταν στις 20:15 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, τον κάλεσα στο Viber, δεν μου απάντησε, μου είπε ότι ήταν στη λέσχη για φαγητό και ότι θα επέστρεφε σπίτι διότι έδινε μάθημα. Έφυγε για βόλτα με τους φίλους του στη Χαριλάου και γύρω στις 3 το βράδυ επικοινώνησε ο αδερφός τηλεφωνικώς για να μου πει το περιστατικό", περιέγραψε ο ίδιος προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Μιλώντας για τον γιο του ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν ένα ήσυχο παιδί και δεν δημιουργούσε φασαρίες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήταν εγγεγραμμένος σε κάποιο σύνδεσμο φιλάθλων.

"Ο Άλκης ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα καινούργια περιβάλλοντα, ένα παιδί ήσυχο, ήρεμο, δεν δημιουργούσε φασαρίες. Εγώ και η σύζυγος μου δεχόμασταν ευμενείς ισχυρισμούς για την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη. Ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, η φωνή της συνείδησης μου. Με συνέστησε να συμπεριφέρομαι ευγενικά προς τους συνανθρώπους μου" σημείωσε, προσθέτοντας ότι ήταν απλός φίλαθλος του Άρη.

"Παρακολουθούσε αγώνες αλλά όχι τακτικά. Δεν ήταν εγγεγραμμένος σε κανένα σύλλογο. Ήταν φίλαθλος, αγαπούσε τον Άρη. Ποτέ δεν είχε προσαχθεί για επεισόδια σε αστυνομικό τμήμα. Ήταν πολύ καλός μαθητής. Ασχολούνταν με τον αθλητισμό", υπογράμμισε.

Αυτή την ώρα δέχεται ερωτήσεις από τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων

Νωρίτερα και συγκεκριμένα κατά την έναρξη της δίκης σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Βασίλης Ταουξής, ζήτησε να λάβει τον λόγο προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.

Δείτε το VIDEO του 24MEDIA LAB για τα 33' πριν τη δολοφονία:

Πηγή: NEWS247

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ